Kezdőoldal » Utazás » Európa » Málta vagy Görögország?

Málta vagy Görögország?

Figyelt kérdés

2 hetet szeretnénk eltölteni szeptemberben az egyik országban, de nem tudom, hová lenne érdemes mennünk, a kettő közül.

Máltán, mivel nem egy óriási hely, így nincs konkrét elképzelés, hogy hol szállnánk meg, talán Valletta közelében.

Görögországban Athénban szállnánk meg, esetleg onnan átutaznánk más szigetre szétnézni, de az alapvető program Athén és környéke lenne. (Nagyon tetszik Korfu, Szantorini, Zakynthos, Rodosz is, de ezeket, ahogy néztem nagyon kiesnek és nem tudnám összekötni az athéni utazással)

A kérdés az lenne, hogy szerintetek melyik utazás érné meg a 2 hetet?

Szeretnék az adott helyen mindent megnézni, megismerni az országnak azt a részét.

Érdekelne, hogy melyik szerintetek az olcsóbb (éttermek, szórakozás, belépők, stb tekintetében.)

És melyikből lehet a legtöbbet kihozni két hét alatt

UI: A napokban volt már hasonló kérdésem kiírva, de ott nem csak ez a két ország szerepelt, ezért most ezt a kettőt szeretném részletesebben összehasonlítani

Ha tudtok, kérlek írjatok tapasztalatokat, véleményeket!

2022. jan. 14. 10:02
A kérdező szavazást indított:
Málta
Görögország
20 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Inkabb tipp, ha Gorogorszag mellett dontenel:

Athen egy tipik nagyvaros. Ami tenyleg erdekes belole, azt egy hosszu hetvege alatt meg lehet nezni, viszont chillelni nem a legoptimalisabb hely. Viszont a legtobb szigetrol kozvetlen repulo megy oda. Igy en elmennek valamelyik szigetre. Korfun mar voltam, csak ajanlani tudom. Ott lennek 1 bo hetet, ott is lehet kirandulni meg vannak hajo kirandulasok. Majd a vegefele elrepulnek Athenba es ott toltenek par napot.

2022. jan. 14. 11:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Amit írok teljesen szubjektív: nekem Málta nem jött be. Nem váltott ki belőlem semmilyen érzést, vannak szép helyek, de úgy hazajöttem és oké ez jó volt, de nem mennék vissza.

Egyetértek az előttem íróval, Athénban van egy szép mag, de maga a város olyan, mint egy kiterjedt "nyolcadikkerület". 2-3 nap bőven elég rá, de inkább 2. Viszont a szigetek között valóban vannak csemegézni valók.

Santorinire érdemes egy napot rászánni, már csak feeling miatt is, de ennyi. Ha mázlid van, pont ott lesz valami híresség és akkor a nép vele van elfoglalva, nyugiban lehet császkálni.

Zakynthos szerintem nagyon turistás lett, de az árszínvonal még így sem olyan vészes, mint Nyugaton. Megvan a bája, de amióta a fapadosok gombokért eljuttatják az embert (ami amúgy nem baj), nagyon tömegturistás lett. Előnye, hogy innen sok profitot remélnek, ezért tiszta és karbantartott.

Nekem Rodosz volt a kedvencem, ide bármikor visszamennék. Nagyokat lehet sétálni, a tengerpartok gyönyörűek, tele van ókori emlékekkel, és mivel az turisták átlagéletkora érezhetően magasabb, én sokkal jobban éreztem magam, hogy nem kellett instafotóra pálmafa előtt csőröző kislányokat-kisfiúkat kerülgetni (amúgy 24 vagyok, de lélekben 60, thanks jogi egyetem). Hátránya, hogy a strandok inkább kavicsosak, de nem kellemetlen.

Karpathos szerintem a legszebb. Olyan, mintha egy hegyes-völgyes mikrouniverzum állna a tengerben. Itt inkább túrázni lehet jókat, azt viszont lehet nyomatni. Abszolút kezdő szint, eltévedni lehetetlen, és nem fordul ki az ember gyomra fél óra után (mint a horvát Biokovon).

Kos (én nem tudok az állattól elvonatkoztatni, bocsánat :D ) szigete amúgy semmi extra, viszont Rodosztól sincs messze és át lehet ugrani Törökországba. Mivel ez nagy biznisz, különböző kategóriájú járművekkel lehet menni, a ladiktól a luxushajóig, ezért kb. 15 percenként indul valami. Maga a sziget amúgy felejthető, de szerintem megér egy utat.

Mykosons nem jött be, nagyon drága, mert tele van hajnal 4-ig ouzot vedelő fiatalokkal. Az árszint nagyon erősen nyugati. Kréta gyönyörű, simán el lehet tölteni még akár a két hetet is. Viszont kicsit olyan, mint 5 intenzív nap Rómában, hogy két nap után az ember agya nehezen fogadja be a sok történelmi adatot, meg elhiszem, ha valaki nem olyan ókor rajongó mint én, akkor a végére még unalmassá is válhat.

Ami abszolút a kedvencem, a Mamma Mia! túra, ahol egyébként nem túl drágán, szervezetten végig lehet menni a film forgatási helyszínein.

Remélem tudtam adni egy-két jó tippet, de ha Máltára esne a választásod, akkor is jó szórakozást!

2022. jan. 14. 12:00
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

Engem Máltán semmi sem vonz, már az a sziklaablak is leomlott.

Görögországot imádom, de ott sem Athénba mennék.

2022. jan. 14. 13:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem Málta is tök jó hely, egyszer érdemes elmenni (főleg Gozo szigetére, az Azúr ablak nélkül is nagyon szép), de olyan pici, hogy 2 hét rengeteg idő rá. Egy hét alatt megnéztek mindent kétszer.. Emiatt én is Görögországot mondanám, de Athén életem egyik legnagyobb utazós csalódása volt, oda pár nap bőven elég, de onnan bármelyik szigetre hamar el tudtok jutni.
2022. jan. 14. 15:35
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Két hétre Athénba? Én az 5 napot is megbántam.. Menj el akkor inkább egy gyönyörű görög szigetre! Egy hely van, ahová soha nem mennék vissza, az Athén.
2022. jan. 14. 21:25
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Málta nekem nagyon tetszett, gyönyörű hely, elég sok lehetőség van kirándulni, de 1 hét bőven elég volt.

Athén az egyik legérdektelenebb főváros, tényleg olyan szinte az egész, mint a nyócker. Oda egyáltalán nem mennék. Ellenben Kréta, Korfu, Rodosz megérne 1-1 hetet. Inkább úgy mennék, hogy 1 hét Kréta, 1 hét Korfu/Rodosz.

2022. jan. 15. 20:02
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy azt számold bele, hogy szeptemberben még eléggé nyári meleg van. Athén egy szmogos nagyváros, ha strandolni is akarsz, akkor arra Málta nem a legjobb. Valamelyik görög szigetet válaszd inkább, akár kisebb szigetet, látnivaló van mindegyiken.
2022. jan. 17. 10:26
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a véleményeket! Mindenkinek ment a zöld.

#7 miért nem jó szeptemberben Málta a strandolásra?

2022. jan. 19. 21:15
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem pont szeptemberben, hanem amblokk. Kevés a homokos tengerpart (szépből meg pláne nincs sok)
2022. jan. 19. 21:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Még egyik helyen sem jártam, ezért én is szujektív leszek. Azért mennék inkább Máltára, mert kicsi, 1-2 hét alatt mindent meg lehet nézni, ki lehet próbálni. Aztán, ha megvolt minden, még máshova is el lehet menni.
2022. jan. 28. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!