Kezdőoldal » Utazás » Európa » Európai körút vonattal -...

Európai körút vonattal - milyen útvonalat ajánlotok?

Figyelt kérdés

Párommal, illetve egyik barátnőmmel és az ő barátjával nyertünk InterRail jegyeket, amikkel ingyen utazhatunk vonattal Európában (helyjegy váltása a mi költségünk, de nem minden járatra kell).

Mindannyian 20-21 éves egyetemisták vagyunk, angol és német nyelvtudással. 12-14 napot szeretnénk külföldön tartózkodni, valószínűleg június utolsó és július első hetében. A keret 250-300 ezer forint fejenként, a legfontosabb, hogy minél több helyre eljussunk, a szállás szempontjából csupán annyi a lényeg, hogy tiszta és biztonságos legyen.

Egyik útvonal opciónk a következő:

Budapest - Bled - Nápoly - Róma - Zürich - Budapest, de ebbe én szivesen beszúrnék még egy német vagy francia várost.

Mindenhol 2-3 napos tartózkodással számolunk (kivéve Bled, oda reggel érkezünk, délután megyünk tovább).

Hollandia és Csehország nem opció, mivel ott már mind jártunk a közelmúltban külön-külön.

Ti milyen útvonalon mennétek, ha lenne egy ilyen lehetőségetek? Tudtok esetleg mondani kevésbé ismert, de érdekes vagy szép helyeket az említett városokban? Szálláskereséshez milyen tippjeitek vannak? Eddig csak Bookingon foglaltam, Airbnb-t még sosem próbáltam, de sokan ajánlják, arról mi a véleményetek?

Köszönöm a válaszokat!

(Discover Eu facebook csoportba már beléptem, onnan is merítünk ötleteket, de minél több infó annál jobb)

2022. jan. 10. 01:11
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Ezzel a költségvetéssel Zürichet inkább hagyjátok ki, van csillió remek opció, ne ott kelljen szívni napi 15 ezres költségvetéssel, ahol egy hostelágy 10k meg egy presszókávé kétezer. Nizza sem olcsó, de megfizethetőbb, de még egyszerűbb megnézni a szerintem elég remek Ljubljanát, 2 nap elég rá és harmadáron van Zürichhez mérten (így sem túl olcsó, de legalább egy ebédet tudtok enni anélkül, hogy folyton a környék legolcsóbb döghúsgirosza után kéne kajtatni).
2022. jan. 10. 04:57
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Éjszakai vonatokra is jó a kedvezmény? Mert akkor a szállások nagy része megoldható a vonaton alvással.
2022. jan. 10. 08:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én pont Bledet passzolnám, oda bármikor el tudtok menni máshogy.

Helyette inkább repüljetek saját aprópénzen ki valahova Dél-Olaszországba (Szicília vagy Bari), és kezdődjön onnan a jegy. Akkor egész Olaszországot át tudjátok szelni, le a francia riviérán Spanyolországig. Klasszikus útvonal jó okkal, egyetemistáknak tökéletes.

2022. jan. 10. 10:19
 4/8 anonim ***** válasza:
67%

#2: csak éppen akkor a nappali élményekből kb. semmit nem tudnának élvezni már a harmadik éjszaka után...

Az egyik német adón volt egy jó film erről - mikor az interrail virágkorában végigkövettek egy csapat fiatalt. Ők hasonló módon oldották meg a szállást. Tökre kifáradtak az első hét után, és két év múlva semmire nem emlékeztek...

Így egyszerűen nem éri meg... Nem lehet ülve normálisan aludni.

2022. jan. 10. 11:11
 5/8 anonim ***** válasza:
95%

Egy ismerős pár úgy ment nászútra, hogy vonattal bejárták egész Európát. Úgy időzítették, hogy este induljon a vonat, a hálókocsiban aludtak. Reggelre mindig másik városban voltak. Volt olyan is ahol el akartak több napot is tölteni, akkor ott helyben kerestek szállást. Azt mesélték, hogy nagyon nagy élmény volt.

Hasonló sztorit hallottam a Bajkál-Amúr vasútvonal végigutazásáról is.

2022. jan. 10. 12:39
 6/8 anonim ***** válasza:
5: a hálókocsi még drágább is, mintha egy airBNB-ben szállnál meg... Tehát ezzel nehéz spórolni.
2022. jan. 10. 12:48
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

#1: Barátom mindenképpen szeretné megnézni Zürichet, de sajnos gondoltam, hogy ilyenek az árak. Ezért azt találtam ki, hogy Zürich lenne az utolsó állomás, reggel érkezünk, szétnézünk, és este a NightJet-tel már visszaindulunk Budapestre. Így szállást nem kell fizetnünk és azt is látjuk, hogy utolsó napra mennyi pénzünk maradt, ehhez mérten tudnánk tervezni. Ha utolsó nap csak szendvicset eszünk az sem baj.

#2: Éjszakai vonatokon sem kell jegyet fizetni, de a hálókocsi az saját költség és sajnos igaza van az utánad válaszolóknak, nagyon drága, ha nem ülve akarunk aludni. 70€ a NightJet 6 személyes kabinja fejenként, 80€ a 4 személyes.

#3: Na ez egy jó ötlet, én Spanyolországot régóta szeretném megnézni (beszélek is egy keveset spanyolul), meg Cannes-t és Nizzát is nézegettem, csak a fent leírt tervbe nem igazán illett bele (sok átszállás lett volna). Menton is útba esne, azt a jelenlegi tervbe is mindenképp beépítenénk.

Az egyetlen buktató az lehet, hogy 7 napunk van konkrét utazásra (nem 7x24 óra, minden nap, amikor InterRail-el utazunk 1 napnak számít, akkor is, ha csak fél órát megyünk), de csinálok egy útvonalat. Köszönöm a tippet!

#5 A helyben szálláskeresés nekem picit túl spontán, pláne mivel főszezonban megyünk és nincs meg az a lehetőségünk, hogy ha nincs olcsó szállás, akkor egye fene befizetünk egy hotelba. Plusz nem akarom, hogy ezzel menjen az idő, de jó ötlet, csak nem nekünk.

Köszönöm mindenkinek, szivesen fogadok még tippeket, ötleteket! ❤️

2022. jan. 10. 17:47
 8/8 anonim ***** válasza:

800€ elég karcsú két hétre úgy, hogy jó szálláson akartok lakcni cürihben... Belépők, kaja, stb és kis puffer ha baj ban...

Érdemes úgy tervezni az utat, hogy minél többet éjszakázzatok vonaton. Mi el szoktunk menni annó 1 hétre úgy, hogy csak vonaton aludtunk. Sok helyen van nyilvános zuhanyzó, úgyhogy megoldható a tisztálkodás.

Gondolkodjadok el azon, hogy nem kört mentek, hanem egy irányba, a másikat meg fapados repcsivel. Példáül Charleroiba nagyon olcsón el lehet menni wizzel vagy rájennel és akkor már Brüsszelt meg is lehet nézni Aztán már vonattal Párizs - Marseille - Nizza - Monaco (Francia Riviéra) - Firenze - Róma - Velence - Bécs - Budapest

2022. jan. 10. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!