Kezdőoldal » Utazás » Európa » Utazás előtt hol kell teszteln...

Utazás előtt hol kell tesztelni és hol kell a teszt eredményét bemutatni?

Figyelt kérdés

A párommal a jövő héten Svédországba utazunk. Mindkettőnknek két oltása van, de nemrég módosultak a beutazási feltételek, a beutazáshoz most már 48 óránál nem régebbi negatív teszt is kell. Mióta járvány van, nem repültem, így azt sem tudom, pontosan hogy zajlik a folyamat, így az lenne a kérdésem, hol lehet ilyen esetben tesztelni (az otthoni tesztet gondolom nem fogadják el), illetve hol kell bemutatni a teszt eredményét és milyen formában?

Előre is köszi!

2022. jan. 7. 07:12
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Tudom semmi kozom hozza de ezert aztan nagyon erdemes volt oltatni:D

Kerdesre valaszolva ott a repuloteren fogjak ellenorizni beszallas elott mind a veszettsegit mind a tesztet

2022. jan. 7. 07:54
 2/8 anonim ***** válasza:

#1 az autocorrected feldobta a napomat :D ("veszettségi")

Kérdező, PCR teszt kell hozzá. Nézd meg netén, hogy a rengeteg hely közül, ahol csinálnak ilyet, melyik felel meg nektek. Mindegyiknek az eredményét elfogadják, ha többnyelvű igazolást adnak.

2022. jan. 7. 08:55
 3/8 anonim ***** válasza:
26%
Magyarországon nem tudom hogy hogyan működnek jelenleg a dolgok, én Spanyolországból utaztam Svédországba (pontosabban Malmö-be) december 29.-én és ott nem ellenőriztek sehol semmit… ez viszont nem sokat jelent, lehet hogy ez csak a mi szerencsénk (?) volt. Amúgy úgy tudom hogy nem igazán számít hogy hol teszteltetnek amíg megkapod a többnyelvű igazolást amit EU-szinten elfogadnak.
2022. jan. 7. 10:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Magyarországon nem egy hely van, ahol lehet PCR tesztet csináltatni, hanem több. Be kell írni a Google keresőbe hogy PCR teszt és a lakhelyednek (mert hogy ez se derült ki) megfelelőt kiválasztani. Én a Medicover-be szoktam menni vagy a tesztallomas.hu-n foglalni. Mindkét helyen kiadják angolul is a leletet amit elfogadnak majd a kinti reptéren.

Ellenőrízni Ferihegyen biztos hogy fogják, aztán lehet még a svédek is kiérkezéskor.

2022. jan. 7. 11:01
 5/8 anonim ***** válasza:
33%

ma 07:54

Nem azért oltatott senki, mert majd az oltással élete végéig ellenőrzés nélkül utazhat. Hanem azért, hogyha elkapja a vírust akkor nagyobb eséllyel ne dögöljön bele.

Rohadtul jó lenne ha ezt most már minden hozzád hasonló fogyatékos felfogná.

2022. jan. 7. 11:04
 6/8 anonim ***** válasza:
48 órán belüli antigén vagy PCR teszt kell. Az antigén gyorsteszt sokkal olcsóbb, így én azt javaslom. El kell menni egy hivatalos covid tesztpontra, ahol az eredményt feltöltik az EESZT-be. Ha ez megtörtént, akkor az ügyfélkapuval be kell lépni az EESZT-be és onnan le tudod tölteni és ki tudod nyomtatni az EU-s tesztigazolást vagy az applikációt is használhatod. Ezt kell magaddal vidd az útra. Ez az egységes EU-s formátum, ez a még problémamentesebb.
2022. jan. 7. 20:25
 7/8 anonim ***** válasza:
*legproblémamentesebb
2022. jan. 7. 20:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Ugyan már, ha elég az antigén teszt akkor ennél egyszerűbb a világon nincs. A repteren ott a tesztelő központ, regisztrálsz, odamesz, leveszik és 10 percen belül emailben ott az eredmény, folyamat így utaztam míg tesztet kértek oltasok előtt.
2022. jan. 7. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!