Utazás előtt hol kell tesztelni és hol kell a teszt eredményét bemutatni?
A párommal a jövő héten Svédországba utazunk. Mindkettőnknek két oltása van, de nemrég módosultak a beutazási feltételek, a beutazáshoz most már 48 óránál nem régebbi negatív teszt is kell. Mióta járvány van, nem repültem, így azt sem tudom, pontosan hogy zajlik a folyamat, így az lenne a kérdésem, hol lehet ilyen esetben tesztelni (az otthoni tesztet gondolom nem fogadják el), illetve hol kell bemutatni a teszt eredményét és milyen formában?
Előre is köszi!
Tudom semmi kozom hozza de ezert aztan nagyon erdemes volt oltatni:D
Kerdesre valaszolva ott a repuloteren fogjak ellenorizni beszallas elott mind a veszettsegit mind a tesztet
#1 az autocorrected feldobta a napomat :D ("veszettségi")
Kérdező, PCR teszt kell hozzá. Nézd meg netén, hogy a rengeteg hely közül, ahol csinálnak ilyet, melyik felel meg nektek. Mindegyiknek az eredményét elfogadják, ha többnyelvű igazolást adnak.
Magyarországon nem egy hely van, ahol lehet PCR tesztet csináltatni, hanem több. Be kell írni a Google keresőbe hogy PCR teszt és a lakhelyednek (mert hogy ez se derült ki) megfelelőt kiválasztani. Én a Medicover-be szoktam menni vagy a tesztallomas.hu-n foglalni. Mindkét helyen kiadják angolul is a leletet amit elfogadnak majd a kinti reptéren.
Ellenőrízni Ferihegyen biztos hogy fogják, aztán lehet még a svédek is kiérkezéskor.
ma 07:54
Nem azért oltatott senki, mert majd az oltással élete végéig ellenőrzés nélkül utazhat. Hanem azért, hogyha elkapja a vírust akkor nagyobb eséllyel ne dögöljön bele.
Rohadtul jó lenne ha ezt most már minden hozzád hasonló fogyatékos felfogná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!