Melyek Europa legveszélyesebb országai?
Organikus bűnözési index alapján:
1.Törökország
2. Oroszország
3. Szerbia
4. Ukrajna
5. Montenegro
Ennyi adat alapján erre nehéz választ adni. Turistaként például ezerszer nagyobb az esélye annak, hogy például az általában minimális terrorveszélyt leszámítva biztonságos Párizsban vagy Barcelonaban történik valami (jellemzően zsebtolvajlás), míg a fokozott veszély kategóriába sorolt, a konzuli szolgálat által utazásra nem javasolt Észak-Koszovóban maximum túlzottan megetet egy albán néni.
Európában amúgy szerintem leginkább az a válasz, hogy nincsenek klasszikus értelemben vett veszélyes országok. Minimális odafigyeléssel bárhol mászkálhat egy nő éjjel egyedül az utcán, nincsenek aktív harcok (vagy nagyon koncentráltan és kis helyen, mint korábban Csecsenföld vagy most Luhanszk és Donyeck), még a szegényebb országok is elég jó helyzetben vannak világátlagban (talán Moldova nevezhető kivételnek, Albánia helyzetének például már a fél emberiség örülne), stb.
Törökországnak van néhány minimálisan veszélyes része a szír határ környékén (nem sokkal nagyobbról beszélünk, mint amikor a délszláv háború alatt néha átrepült egy-egy golyó mondjuk Szeged fele), de az már bőven nem Európában van.
Én az elmúlt 10 évből kb egyet töltöttem Albánia területén. Én nagyobb biztonságban érzem magam ott, mint Magyarországon. Szóval a 3-as hozzászólás bődületes baromságot állít. Persze kérdés mit tekintünk veszélynek, Albániában a közlekedés tragédia, össze-vissza mennek az tény, és a kórházaik még a magyarnál is rosszabb. Viszont az emberek sokkal kedvesebbek, segítenek, és nem rabolnak, lopnak úgy mint Magyarországon.
Én ahol jártam mindenhol biztonságban éreztem magam. Ukrajnában 3 nap alatt kétszer loptak meg, de nem tudom ebből szabad-e általánosítani.
A magyar konzuli szolgálat oldalán írtakat nem szabad elhinni. Szerintük minden hely veszélyes a világon.
Én nem érzem magam túl biztonságban, vagy legalább is nem szeretek Magyarország, Szerbia, Ukrajna, Oroszország területén tartózkodni.
A felsorolt országok közül többször voltam Bulgáriában, Albániában, Montenegróban, Romániában, és csak jó dolgokról tudok beszámolni, az emberek kedvesebbek voltak, mint Magyarországon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!