Kezdőoldal » Utazás » Európa » Spanyolországban tényleg nem...

Spanyolországban tényleg nem kérik a papírt a negatív teszteredményről attól aki nincs oltva?

Figyelt kérdés
Valaki azt írta tőle nem kérték el. Olyanok irjanak akik itthonról vagy más "kockázatos" országból utaztak be mostanában.
2021. dec. 18. 16:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Eléggé leszarom módban csinálták a hatóságok kb. másfél hónapja (akkor már "kockázatosak" voltunk). Nekem volt oltásim, de nem nézték (igaz, hogy repülős beutazáshoz előre fel kellett tölteni, de azt se tudom, hogy ott megnézte-e bárki).
2021. dec. 18. 20:31
 2/16 anonim ***** válasza:

Mármint hol? Beutazásnál az indulási reptéren kérik becsekkoláskor a PLF-et és az oltási igazolványt is.

Kint az éttermek, múzeumok lazábban kezelték, kb. 50%-uk kérte (szeptemberben).

2021. dec. 18. 20:59
 3/16 anonim ***** válasza:
Fel sem engednek a repcsire ha nincsenek meg a papírok.
2021. dec. 18. 21:11
 4/16 anonim ***** válasza:

Háromszor voltam az elmúlt időszakban Spanyolországban, három különböző érkezési reptéren és ugyanaz volt mindenhol. Az SPTH QR-kódot minden alkalommal ellenőrizték. (ahhoz a regisztrációkor kell az EU-s oltási vagy teszt QR-kód). Az SPTH ellenőrzés után csak szúrópróbaszerűen kértek néhány utastól EU-s QR-kódot.

A szállodában ugyanezt egy helyen kértek csak becsekkoláskor.

2021. dec. 19. 00:32
 5/16 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, az indulási reptéren (Bp) kétszer ránéztek az SPTH QR-kódra, egyszer csak megkérdezték, hogy megvan-e.
2021. dec. 19. 00:34
 6/16 A kérdező kommentje:
Jó és ha nincs teszted akkor visszaforditanak vagy karanténba vágnak?
2021. dec. 19. 12:44
 7/16 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, de épeszű embernek egyik sem opció.
2021. dec. 19. 13:35
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

6

Mivel már Ferihegyen ellenőriznek így a repülôre sem jutsz fel teszt nélkül.

2021. dec. 19. 13:37
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez elég érdekes, hogy a fele ember szerint ellenőriznek Ferihegyen, másik fele szerint nem érdekli őket. Nekem is az a tapasztalatom, hogy nem foglalkoznak vele.

Ha jól értelmezem, akkor viszont, ha nincs teszted, és rajtakapnak, akkor visszafordítanak. Karanténba csak a Dél-Afrika és környékéről érkezőket teszik (nekik persze ahhoz is kell a negatív teszt).

2021. dec. 19. 21:01
 10/16 A kérdező kommentje:
A problémám az, hogy ha pozitív a teszt akkor otthon kell legyek 10 napig, ezért nem akarok tesztet csináltatni nem az ára miatt.
2021. dec. 20. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!