Németországba elég ez a kiutazáshoz?
Február elején megyek ki 2 napra Berlinbe. Nem vagyok beoltva, viszont lehet, hogy lesz kártyám, mert szerintem már voltam kovidos. Hó végén tudok elmenni megnézetni, van-e ellenanyagom. Ha van ellenanyagom, akkor a védettségi kártyám még februárig érvényes lesz, azzal kimehetek? Vagy ez a kártya meddig szól? Ha mégsincs ellenanyagom, akkor negatív teszttel kimehetek? Vonattal tervezek menni.
Illetve kell karantén?
Naponta változik még de egyre szigorodik és erősen haladnak a kötelező oltás felé amit már belengetett Merkel.
Oltás nélkül már a helyiek mozgása is erősen le van korlátozva, így eléggé valószínűtlen, hogy az oltatlan turistákkal kivételt tennének.
A magyar védettségi kint mit sem ér, EU-s kell.
Kint máshogy kell izagolni azt, hogy beteg voltál, az antigén senkit nem érdekel.
Ha oltatlanul mész ki, akkor 10 nap karantén.
Javítson ki valaki ha tévedek, de szerintem jelenleg 3 féle európai covid igazolványt fogadnak el:
-gyógyultsági igazolvány (6 hónapig érvényes)
-oltottsági igazolvány (az épp aktuális agymenésnek megfelelően, pl. ha kapott valaki 2 szurit, de már 6 hónapnál régebben, akkor már nem tudja letölteni)
-48 óránál nem régebbi PCR teszt.
Nekem gyógyultsági igazolványom van, az eeszt.gov.hu oldalra belépve lehet letölteni, ha van ügyfélkapud. Na itt megnézve a lehetőségeket, a fenti 3 alapján lehet QR kóddal ellátott uniós igazolványt letölteni, akár telón, táblagépen megnyitod, akár kinyomtatod az egész EU-ban meg még vagy 10-15 országban le tudják csekkolni a QR kód alapján. Nekem volt egy pozitív PCR tesztem, attól számítva 6 hónapig érvényes a gyógyultsági igazolvány, persze csak a karanténidőszak után. Hiába voltam előtte is már covidos, hiába mutatható ki vérvétellel az ellenanyag, nem fogadják el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!