Kezdőoldal » Utazás » Európa » Dnyesztermenti köztársaság...

Dnyesztermenti köztársaság beutazás?

Figyelt kérdés
Sziasztok, tavasszal szeretnék menni Odesszába, onnan pedig átugrnék pár napra a Dnyesztermenti köztársaságba. A neten úgy olvastam, hogy Odesszából a legegyszerűbb vonattal beutazni a Triaspoli állomásra, ahol beléptetnek az országba a hivatalos szervek. Oroszul nem tudok, viszont sem a moldáv, sem az ukrán vasút angol oldalán nem található ez az út. Jelenleg valamilyen határzár van vagy korlátozás? Tud erről valaki valamit? Mennyivel érdemes előbb jegyet venni, vagy csak elég az ha aznap az Odesszai állomáson megveszem.

2021. nov. 23. 15:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%
Nekem a török meg az azeri rendőrség undorítóbbnak tűnt, mint a tiraspoli...
2021. nov. 24. 15:12
 12/16 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem Bécsből menj Kisinyovba, és onnan busszal Tiraszpolba!
2021. nov. 24. 18:20
 13/16 A kérdező kommentje:
Nos, akit érdekel a téma. Utána olvastam kicsit nemzetközi fórumokon, a járvány miatt nincs vonattal határátlépés Moldovába. Mivel olyankor elvileg nem a határon, hanem a vasútállomáson van a beléptetés. Továbbra is játszik a busz, amelyet Kisinyov és Odessa közt találtam, de azt nem írja hogy Tiraspolban megáll-e. Továbbá még magánemberek, vagy cégek vállalnak autóval, kisbusszal fuvart Odessa-Tiraspol viszonylatban elvileg 10.000 hrivnya, ami olyan 12 ezer forint átszámolva az út, ha mondjuk 3-an mentek annyira nem vészes egyébként. Továbbá mivel itt át kell esni a határellenőrzésen is az út így 1-1,5 óra helyett simán lehet 3-4 is. Ennyi infót találtam.
2021. nov. 28. 18:49
 14/16 A kérdező kommentje:
bocsánat, 1.000 hrivnyát akartam írni, ami olyan 12.000 Forint :)
2021. nov. 28. 18:50
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem Tiraszpol felé megy a busz.
2021. nov. 28. 23:51
 16/16 anonim ***** válasza:
Na időközben a Wizz air bejelentette, hogy indít járatot Budapestről Chisinauba. Mi is azzal tervezünk majd menni :)
2022. jan. 23. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!