Kezdőoldal » Utazás » Európa » Dnyesztermenti köztársaság...

Dnyesztermenti köztársaság beutazás?

Figyelt kérdés
Sziasztok, tavasszal szeretnék menni Odesszába, onnan pedig átugrnék pár napra a Dnyesztermenti köztársaságba. A neten úgy olvastam, hogy Odesszából a legegyszerűbb vonattal beutazni a Triaspoli állomásra, ahol beléptetnek az országba a hivatalos szervek. Oroszul nem tudok, viszont sem a moldáv, sem az ukrán vasút angol oldalán nem található ez az út. Jelenleg valamilyen határzár van vagy korlátozás? Tud erről valaki valamit? Mennyivel érdemes előbb jegyet venni, vagy csak elég az ha aznap az Odesszai állomáson megveszem.

2021. nov. 23. 15:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%

Dnyeszter-melléki (szakadár) Moldáv Köztársaság: A terület önálló igazgatással bír, a Moldovai Köztársaság hatóságai nem rendelkeznek felette kompetenciákkal. A területre történő belépéshez magánútlevél szükséges, egyéb személyi okmány nem használható.

A szakadár, hivatalosan el nem ismert, ún. Dnyeszter-melléki Moldáv Köztársaságba történő belépés Ukrajnából, vagy a Moldovai Köztársaságon belül, ún. ellenőrző-áteresztő pontokon történik.

A belső ellenőrző-áteresztő pontokon az útlevél felmutatása mellett be kell jelenteni a távozás tervezett időpontját. Ezt követően a szakadár terület „határőrsége” egy regisztrációs dokumentumot állít ki orosz és angol nyelven, amelyet a terület elhagyásáig mindenképpen meg kell őrizni. Amennyiben vasúton utazik, úgy a regisztrációra a tiraszpoli pályaudvaron lehet sort keríteni.

Ez a hivatalos infó a konzuli szolgálat weboldalán.

2021. nov. 23. 16:32
 2/16 A kérdező kommentje:
igen, ezt én is megtaláltam. Attól függetlenül vonatjáratot nem találok tiraspolba.
2021. nov. 23. 18:36
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem találtad, mert nincsen. Pár hónapja én is utánaolvastam.
2021. nov. 23. 20:44
 4/16 A kérdező kommentje:
és mit találtál?
2021. nov. 23. 22:18
 5/16 anonim válasza:
100%

Moldáviában csődbe ment a vasúttársaság, nincs vonatközlekedés. Buszozás van.

Bővebb infóért írj emailt a kisinyovi magyar nagykövetségnek

2021. nov. 24. 11:02
 6/16 A kérdező kommentje:
lol, hát ez remek. Köszi, hogy írtál! Autóbérlés mennyire gázos? Nagy a várakozási idő a határon? Elvárják a kenőpénzt, hogy ne szivassanak?
2021. nov. 24. 11:26
 7/16 anonim válasza:
100%
Orosz tudás nélkül felejtsd el az autózást a korrupt rendőrség miatt. Határon korrektek.
2021. nov. 24. 11:35
 8/16 anonim válasza:
100%

Ja igen!

Tarts be minden közlekedési szabályt gyalogosként is, mert ha nem tudsz utána kommunikálni a rendőrrel akkor bevisznek. És ne politizálj ott, magyarul se, még a szállodai szobában se.

Ha ezeket betartod minden szuper lesz

2021. nov. 24. 11:41
 9/16 A kérdező kommentje:
az angolt mennyire beszélik? beszélek valamennyire oroszul is egyébként, de nagyon basic a tudásom.
2021. nov. 24. 11:44
 10/16 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem már rég óta nem járnak vonatok azon a vonalon, én furgonnal próbálkoznék.

Angolul semennyire nem beszéltek, akikkel én találkoztam Tiraspolban, de ettől még megérteti magát az ember. Sisát szívnak sokan, ami meglepett... lehet ott is vannak gagaúzok. Én Chisinau-ból mentem, úgy egyszerű volt.

2021. nov. 24. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!