Dnyesztermenti köztársaság beutazás?
Dnyeszter-melléki (szakadár) Moldáv Köztársaság: A terület önálló igazgatással bír, a Moldovai Köztársaság hatóságai nem rendelkeznek felette kompetenciákkal. A területre történő belépéshez magánútlevél szükséges, egyéb személyi okmány nem használható.
A szakadár, hivatalosan el nem ismert, ún. Dnyeszter-melléki Moldáv Köztársaságba történő belépés Ukrajnából, vagy a Moldovai Köztársaságon belül, ún. ellenőrző-áteresztő pontokon történik.
A belső ellenőrző-áteresztő pontokon az útlevél felmutatása mellett be kell jelenteni a távozás tervezett időpontját. Ezt követően a szakadár terület „határőrsége” egy regisztrációs dokumentumot állít ki orosz és angol nyelven, amelyet a terület elhagyásáig mindenképpen meg kell őrizni. Amennyiben vasúton utazik, úgy a regisztrációra a tiraszpoli pályaudvaron lehet sort keríteni.
Ez a hivatalos infó a konzuli szolgálat weboldalán.
Moldáviában csődbe ment a vasúttársaság, nincs vonatközlekedés. Buszozás van.
Bővebb infóért írj emailt a kisinyovi magyar nagykövetségnek
Ja igen!
Tarts be minden közlekedési szabályt gyalogosként is, mert ha nem tudsz utána kommunikálni a rendőrrel akkor bevisznek. És ne politizálj ott, magyarul se, még a szállodai szobában se.
Ha ezeket betartod minden szuper lesz
Szerintem már rég óta nem járnak vonatok azon a vonalon, én furgonnal próbálkoznék.
Angolul semennyire nem beszéltek, akikkel én találkoztam Tiraspolban, de ettől még megérteti magát az ember. Sisát szívnak sokan, ami meglepett... lehet ott is vannak gagaúzok. Én Chisinau-ból mentem, úgy egyszerű volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!