Érdemes kimennem 1 évre Berlinbe csak nyelvet tanulni? Nyelviskolába járnék és élvezném az életet. Vagy más német város jobb lenne?
És miböl élsz meg közben? Az élet élvezetéböl ugyanis nem lehet.
A nyelviskola, a lakhatás, a megélhetésed mind igen sokba kerül!
Megvan rá előre a pénzem.
Albérlethez nem kérnek igazolást munkáról? Ha igen, akkor ki tudom váltani, ha mondjuk 1 évet előre lefizetek?
Ha van rá lehetőséged, szerintem szuper ötlet!
Remek élmények, tapasztalat, nyelvtudás, önállósodás, multikulti, ezek ha nyitott vagy, rengeteget adhatnak a későbbiekre.
Mondjuk az egy évet picit sokallom, de ha jól érzed magad, lehet haza se akarsz jönni.
Két tipp: ne albérletben gondolkozz, ahol egyedül laknál, hanem ún. WG-ben, ez ilyen albérleti közösség, csak egy szobát bérelsz, tehát osztozol ugyan, cserébe lesz kikkel járkálnod, gyakorolnod a nyelvet, segítenek, az elején ez aranyat ér, az anyagiakról nem is szólva.
Másik: keress valami részmunkaidős állást, ami belefér az idődbe, szintén nem csak az anyagiak miatt, bár ott azért elég jó pénzt adnak.
Illetve lehet érdemesebb lenne amúgy Erasmus, Erasmus plus program keretein belül, ha még van erre lehetőséged.
Bár nyilván Berlin a legglobálisabb, legszokszínűbb, megélhetési, lakhatási költségek tekintetében érdemes körülnézni más városokban is.
Én a jóval kisebb Bambergben és Nürnbergben voltam Erasmus hallgató és életem egyik legjobb döntése volt. Te se hagyd ki a külföldön tanulást, egészen új perspektívákat nyit. (És nem, nem ciki közben hambit árulni a Mekiben. Én kihagytam, de valószínűleg ez is adhatott volna még hasznos többlettapasztalatot.)
Berlinben egy szoba rosszabb környéken havi 500-700 Euró, plusz rezsi! De ez csak egy kis szoba, nem lakás!!!! (2,4 - 3,4 millió forint!)
Kétlem, hogy tényleg van annyi pénzed, hogy ezt egy összegben ki tudd fizetni!
Kétled, nem kétled, akár többet is ki tudok fizetni előre. Nem szobát, lakást. És ezt nem én hoztam fel, ti lovagoltok rajta, az anyagiak nem voltak kérdések.
Aki normális ember és normálisan válaszolt, nekik köszönöm, bele fogok vágni, jókat olvastam a városról! 🙃
Nem vagyok egyik válaszoló sem.
Amúgy aki ilyenben komolyan gondolkodik egyértelmű, hogy ki tudja fizetni.
Én ennek ellenére azt javaslom neked, hogy gondolkozz el kisebb városokon is.
Nem csak az anyagiak miatt, bár igaz, hogy olcsóbban tudnál élni és több maradna másra, pl. utazgatásra is.
A másik pedig, hogy Berlin nagyon multikulti és talán jobb lenne olyan közegbe kerülni ahol kevesebb a bevándorló, több az igazi német, akik tisztábban, szebben, helyesebben beszélik a nyelvet.
Ha nyelviskolába jársz az persze a nyelvtanulás kérdését megoldja, de arra is gondolj, hogy mennyivel jobban fejlődsz, ha valódi német közegbe kerülsz.
Például sok magyar egyszerű dolgozó Londonban nem tanul meg angolul egyáltalán, de német nagyvárosban sem tanul meg normálisan németül, mert olyan közegbe kerül ahol más bevándorlók vannak.
Munkahelyen, lakásban, stb...
Oké, te nem ez leszel, de a közeg akkor sem lényegtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!