Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ausztriába már az első oltás...

Ausztriába már az első oltás után ki lehet utazni? Védettségi kártya elég vagy kell valami más is?

Figyelt kérdés
2021. okt. 25. 10:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Egy oltás esetén csak akkor, ha az oltás előtt pozitív antitest teszted volt (azaz átestél a betegségen).

Ugyanakkor 90 napnál nem régebbi pozitív antitest-lelet önmagában eleget tesz a 3G feltételnek, így ha ilyen van, az oltástól függetlenül is elég.

2021. okt. 25. 10:43
 2/11 A kérdező kommentje:
Akkor muszáj lesz megvárnom a második oltást mivel tavasszal voltam covidos. Köszi!
2021. okt. 25. 10:48
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha 6 hónapon belül estél át a betegségen és arról igazolásod van (németül vagy angolul), akkor "Genesen"-nek minősülsz és szintén teljesíted a 3G feltételt.
2021. okt. 25. 11:37
 4/11 Damn válasza:

Ha autoval mesz teljesen mindegy mert nincs semmilyen ellenorzes. Kozel 10 ev utan koltoztem haza a csaladdal angliabol 7 nappal ezelott. Vegig vezettem az utat es nem vagyok beoltva. Kutya se kerdezett sehol semmit a francia-uk hatar utan. Sopronnal siman atjottunk a hataron nulla ellenorzes.

Ha repulsz akkor nyilvan be fogjak veled tartatni a szabalyt, de azert ausztria az pikk pakk meg van autoval akkor is ha Miskolcrol jossz en azzal mennek a helyedben es akkor nem kell foglalkoznod semmivel.

2021. okt. 25. 13:09
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg a magyar osztrák határon Magyarország felé nincs, míg Ausztria felé jellemzően van határellenőrzés, a 3G szabályt ellenőrzik.
2021. okt. 25. 13:20
 6/11 A kérdező kommentje:
Busszal megyek majd de meg lesz a 2 oltás addigra. Angol nyelvű orvosi igazolást hol lehet szerezni?
2021. okt. 26. 10:48
 7/11 anonim ***** válasza:

Innen le lehet tölteni az oltásigazolás mintáját: [link]

Az oltáskor kapott igazolás alapján a háziorvos kitölti, aláírja, lepecsételi és kész.

2021. okt. 26. 12:18
 8/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi! :)
2021. okt. 26. 14:28
 9/11 anonim ***** válasza:

Angol vagy német nyelvű oltási igazolás helyett Európai Uniós digitális Covid-igazolvány is jó a határátlépéshez, ha azt könnyebb beszerezni:

[link]

2021. okt. 26. 15:08
 10/11 anonim ***** válasza:
47%
Még valami: Ausztriában az üzletekben, közlekedési eszközökön most is kell maszk. Így a buszon is a határ átlépése után. Legyen nálad FFP2 maszk. Az orvosi maszk nem mindenhol jó, sőt többnyire nem, FFP2 kell.
2021. okt. 26. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!