Ausztriába már az első oltás után ki lehet utazni? Védettségi kártya elég vagy kell valami más is?
Egy oltás esetén csak akkor, ha az oltás előtt pozitív antitest teszted volt (azaz átestél a betegségen).
Ugyanakkor 90 napnál nem régebbi pozitív antitest-lelet önmagában eleget tesz a 3G feltételnek, így ha ilyen van, az oltástól függetlenül is elég.
Ha autoval mesz teljesen mindegy mert nincs semmilyen ellenorzes. Kozel 10 ev utan koltoztem haza a csaladdal angliabol 7 nappal ezelott. Vegig vezettem az utat es nem vagyok beoltva. Kutya se kerdezett sehol semmit a francia-uk hatar utan. Sopronnal siman atjottunk a hataron nulla ellenorzes.
Ha repulsz akkor nyilvan be fogjak veled tartatni a szabalyt, de azert ausztria az pikk pakk meg van autoval akkor is ha Miskolcrol jossz en azzal mennek a helyedben es akkor nem kell foglalkoznod semmivel.
Innen le lehet tölteni az oltásigazolás mintáját: [link]
Az oltáskor kapott igazolás alapján a háziorvos kitölti, aláírja, lepecsételi és kész.
Angol vagy német nyelvű oltási igazolás helyett Európai Uniós digitális Covid-igazolvány is jó a határátlépéshez, ha azt könnyebb beszerezni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!