Kezdőoldal » Utazás » Európa » Védettségi igazolvánnyal...

Védettségi igazolvánnyal Németországba?

Figyelt kérdés
Egyenlőre még nem oltattam be magam de nemrég csináltattam egy antitest vizsgálatot ami pozitív lett és így meg igényelhettem a 4 hónapra szóló védettségi igazolványt. A kérdésem az volna, hogy szerintetek ezzel ki tudok jutni Németországban november környékén? Esetleg egy PCR tesztet csináltassak utazás előtt? Barátnőm 3 hete ment ki vonattal (igaz ő kapott oltást) de semmit nem kértek tőle.
2021. szept. 28. 21:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Vagy a nyugati vakcinák dózisai, vagy pedig PCR teszt kell a beutazáshoz. EU-s vakcinaútlevelet kérik, nem a magyar védettségit.
2021. szept. 28. 22:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szúrópróbaszerűen ellenőriznek, így akár át is csúszhatsz. De amúgy Németországban a magyar védettségi semmit nem ér.
2021. szept. 29. 07:08
 3/7 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor oltási igazolás híján elég egy PCR teszt a be utazáshoz.
2021. szept. 29. 07:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az előző válaszadók jól írták. EU-s védettségi igazolás vagy teszt kell. Én többször utaztam az utóbbi időben autóval de csak az osztrák határon kérték, a német határon nem állítottak meg. Ha magas kockázatú területről mennél (Magyarország jelenleg nem az) akkor azt be is kell jelenteni és érkezés után karanténba kell vonulni.

Az aktuális információkat itt találod:

[link]

Érdemes megnézni indulás előtt, mert a helyzet napról napra változhat. Ha beoltatod magad, akkor az egydózisú Janssen vakcinával lesz a leggyorsabban érvényes a védettséged.

2021. szept. 29. 09:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Az 1-es vagyok.

Így van. Ha heteken belül utaznál, de pl. keleti vakcinát kaptál, amit Németországban nem fogadnak el, csakis az egydózisú Janssen vakcina jöhet számításba. Mert nem csak arra kell figyelni, hogy nyugati vakcinával legyél oltva ez esetben, hanem, hogy az előírt mennyiségű dózisokat is megkaptad és a + 14 nap is eltelt az utolsó óta.

2021. okt. 4. 15:31
 6/7 anonim ***** válasza:

4 csak az a bibi, hogy németeknél már kitalálták, hogy nem elég belőle egy.

Itt is a fősulin gyorsan beoltatta mindenki magát vele, mert csak 1 kell, meg ezt ajánlotta az iskola is, aztán szemeszterkezdéskor bejelentették, hogy egy nem is érvényes belőle.

2021. nov. 16. 12:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Jelenleg még az.
2021. nov. 16. 12:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!