Védettségi igazolvánnyal Németországba?
Az előző válaszadók jól írták. EU-s védettségi igazolás vagy teszt kell. Én többször utaztam az utóbbi időben autóval de csak az osztrák határon kérték, a német határon nem állítottak meg. Ha magas kockázatú területről mennél (Magyarország jelenleg nem az) akkor azt be is kell jelenteni és érkezés után karanténba kell vonulni.
Az aktuális információkat itt találod:
Érdemes megnézni indulás előtt, mert a helyzet napról napra változhat. Ha beoltatod magad, akkor az egydózisú Janssen vakcinával lesz a leggyorsabban érvényes a védettséged.
Az 1-es vagyok.
Így van. Ha heteken belül utaznál, de pl. keleti vakcinát kaptál, amit Németországban nem fogadnak el, csakis az egydózisú Janssen vakcina jöhet számításba. Mert nem csak arra kell figyelni, hogy nyugati vakcinával legyél oltva ez esetben, hanem, hogy az előírt mennyiségű dózisokat is megkaptad és a + 14 nap is eltelt az utolsó óta.
4 csak az a bibi, hogy németeknél már kitalálták, hogy nem elég belőle egy.
Itt is a fősulin gyorsan beoltatta mindenki magát vele, mert csak 1 kell, meg ezt ajánlotta az iskola is, aztán szemeszterkezdéskor bejelentették, hogy egy nem is érvényes belőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!