A Triglav hegység megmászható via ferrata felszerelés nélkül?
Szeretném idén megmászni a Triglavot. Ha egyedül mennék, akkor nem különösebben zavarna, de barátokkal mennék és nem szeretném őket egyrészt felszerelés vásárlási/bérlési költségekbe verni, másrészt van aki fél a via ferrata-tól. Szóval a kérdésem az lenne, hogy van-e olyan útvonal ami nem igényel via ferrata-t? Ha igen, akkor meg tudnátok mondani az útvonal nevét? Ha van valakinek tapasztalata ilyen útvonallal, esetleg van térképe, vagy linkje térképhez azokat is szívesen fogadom.
Köszönöm szépen.
Hát, felszerelés nélkül nyáron kellett volna (akkor sem veszélytelen). Ha hó van, akkor lehetnek szakaszok, ahol hágóvasra/jégcsákányra is szükség lehet. Itt vannak útvonalak:
Egyébként nem hegység, hanem hegy. A Júliai-Alpok (és Szlovénia) legmagasabb csúcsa.
Ha felmerül ez a kérdés akkor a Triglav még nem neked való. Nem annyira egyszerű hegy, én vittem magammal sisakot és egyszerű beülőt. Persze voltak akik beülő nélkül sörrel a kezükben kisgyerekkel mászták meg.
Ajánlom bemelegítésnek a Mangartot, oda nem kell via ferrata, az út is rövidebb és saját véleményem szerint szebb is mint a Triglav.
"van aki fél a via ferrata-tól. "
Miért? A via ferrata a biztonságot szolgálja. Én inkább a via ferrata hiányától félnék. Nem nektek való a Triglav akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!