Németországból Magyarországra Ausztrián vagy Csehországon és Szlovákián keresztül érdemes utazni?
Nekem az ausztriai nagyon hosszú és fárasztó volt mindig is hannover környékéről, csehek felé szerettem járni. Viszont covid előtt fel volt túrva prágától brnoig, ott 60-as átlagot lehetett menni 3 órán keresztül, plusz jött a covid, és osztrákul tudok valamennyire, szlávul nem. Így egy ideje ausztriának megyek.
Nyáron hazafelé simán átengedtek mindenhol, visszafelé viszont állt a dugó, mert ellenőrizgettek.
"és osztrákul tudok valamennyire,"
Az milyen?
3 tanulj meg németül, aztán próbáld megérteni az osztrákokat. Már mint az alpokban. Kis faluban.
Megkérdezheted tőlük miért Stelze a Haxe, Topfen a Quark, Lekvar a Konfitüre vagy Vogerlsalat a Feldsalat. :)
5 akkor meg nem értem mit nem értesz azon, hogy “oszrákul”-nak hívom azt a nyelvjárást. Egyébként Dialekt.
És max addig érted szerintem ameddig ők is akarják, hogy értsd. Én is értem az ostfriest meg a nordfriest, amíg akarják, hogy értsem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!