Érdemes lenne haza költözni Németorszagból?
Egy közepes városban élek heti 34 órában dolgozom egy étteremben, igazából megvagyok és ez az, nem tudok tovább lépni megragadtam annál,hogy már van albérletem és össze sporolt pénzem(havi 300 eurot tudok félre tenni ami tudom kinti élethez képest nem sok).
Na most ami nincs jogsi, és egy auto amit csak magyarországon tudnék megcsinálni(jogsi)(autot venni akár itt kint is)
Plusz széretnék egy szakmát mert csak egy érettségim van.
És szeretnék párkapcsolatott amire több esélyem van otthon.
De a nagy gond az, hogy otthon egyszerüen nem tudék így élni nem tudnám magam eltartani tudom egy jó infos szakma megfelelő lenne de nem értek hozzá.
Nem tudom mit tegyek itt kint max valami bolti eladó/hegesztő/targoncás iskolát tudnék elvégezni.
Vagy talán a jogsit otthon kéne? Aztán itt kint azzal elhelyezkedni? De akkor is tuti egyedül leszek..
Németül kb A2 színten tudok.
23/F
Tanácstalan vagyok :/
persze minden ismerösöm azt mondja maradj kint mert mindenki ilyen életre vágy..kivéve egy, egy idős ismerösöm aki szerint itt kint sosem lesz karrierem( valahogy ugy érzem otthon sem) és tartos kapcsolatom sem :(
Nem értem, miért nem tudod ott megcsinálni a jogosítványt?
Meg párkapcsolat terén sincs rosszabb esélyed, mint MO-on.
Miért nem tudsz továbblépni és jobban fizetö munkát keresni?
Persze, ennek feltétele a nyelvtudás, de ez alapdolog kellene, hogy legyen. MO-on semmi esélyed a megélhetésre sem, meg családra sem. Fektess több energiát a nyelvtanulásba, ott igen jó lehetöségek vannak, minimum B2 kellene, ami kellö szorgalommal egy év alatt elérhetö, föleg, ha németek közt vagy.
"odakinn mindig ausländer maradsz, és kereshetsz több ezer eurót, ehetsz finomakat, járhatsz olyan helyekre ahol idehaza egy fiatal nem igen jár,de ha ezeket nincs kivel megosztanod "
EZ nem igaz, CSAK AKKOR, ha nem tudod a nyelvet, illetve nem illeszkedsz be az ottani társadalomba.
Én elég régóta élek Németországban, és nem tekintenek "Ausländernek", rengeteg bara´tom van az itteniek közt, minden élményt meg tudok osztani velük is, sokkal inkább, mint a magyarországi ismerösökkel, akiknek elöször el kell magyarázni az élmények, események hátterét, kultúrális alapjait, mert más környezetben élnek.
Persze ha egy szobában ülsz és azon jár az eszed, hogy a "hülye németek" nem értik, amit magyarul beszélsz, meg a magyar viselkedési szokásoat furcsának találják, akkor ne csodálkozz, ez nem az ö hibájuk, hanem a tiéd!
"egy idős ismerösöm aki szerint itt kint sosem lesz karrierem" -> már bocsi, de a2es nyelvtudással és érettségivel sehol nem lesz karriered... Ha stabil egzisztenciát szeretnél kialakítani, akkor le kell tenni valamit az asztalra. Magyarországon is jól meg lehet élni, ha van egy szakmád, amiben profi vagy, és nagy rá a kereslet.
Amúgy megértem a helyzetedet,én fél évig tanultam egy német egyetemen, és ha nem lett volna kint két barátom, akikkel elvagyok, nagyon magányosnak éreztem volna magam,így is voltak mélypontok. Én nem tudnám a pénzt a családnál fontosabbra tartani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!