Kezdőoldal » Utazás » Európa » Kiutazás Szlovákiába?

Kiutazás Szlovákiába?

Figyelt kérdés
Tervezem, hogy barátnőmet meglepem egy egy napos kiruccanással Párkányba. Viszont eléggé össze-vissza infókat találtam a neten. Ha kiutazunk akkor elég a pl a személyi felmutatása vagy kell útlevél is? Járvány alatt elég felmutatni a védettségi igazolványunkat vagy kell valami más papír is? Kint tudok OTP-s forint alapú kártyával fizetni? Ha igen akkor megéri vagy inkább váltassak eurót? Illetve, ha váltanom kell, akkor Pesten vagy Esztergomban, Párkány környékén hol éri meg a legjobban? Azt hiszem ennyi az össze kérdés :D. Köszönöm szépen előre is a válaszokat és a segítséget.

#meglepetés #középkoriparasztietterem
2021. szept. 11. 07:37
 1/9 anonim válasza:

Schengen = elég a személyi.

A védettségi mellé hivatalosan és elvileg regisztrálnod kell magatokat a [link] oldalon. Ellenőrizhetik, de két hete kocsival voltunk, akkor csak intettek, hogy menjünk, meg se kellett állni. Szóval ki tudja, amúgy nézik-e.

Ahol elfogadnak kártyát, ott tudsz kártyával fizetni, kb. középárfolyammal váltanak a bankok, ha kártyával fizetsz

2021. szept. 11. 08:05
 2/9 anonim ***** válasza:

"eléggé össze-vissza infókat találtam a neten"

Légyszi linkeld már be, hogy hol írják, hogy Szlovákiába kell útlevél, meg hogy nem fizethetsz a magyar kártyáddal! :D

2021. szept. 11. 09:11
 3/9 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Ezt a kettőt néztem, igazából a zárójelben lévő vessző alapján gondoltam, hogy lehetséges, hogy mindkettő kell. A kártyát meg nem láttam sehol, hogy nem fizethetek vele, de mivel most megyek először önállóan külföldre, gondoltam egyszerűbb, ha segítséget kérek, mint az, hogy felemás infókat találok. :D

2021. szept. 11. 10:03
 4/9 anonim válasza:
36%

Kiruccansz Szlovákiába?

Párkányba... a kutyafáját, nem aprózod el. Tehát átmész egy hídon...😁😁😁👍

2021. szept. 11. 10:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem akarok kötekedni, de szerintem ne Párkányba vidd!

1. Hangulatos kiváros, de nincs túl sok látnivaló. Gyakorlatilag az Esztergomi Bazilika, és ennyi. Ja meg lehet egy fagyit enni a főtéren, és kész.

2. A parasztétterembe? Komolyan? Sosem értettem, hogy az embereknek miért jó, hogy úgy beszélnek velük, hogy "zabálj, te dagadt disznó. Akkora fejed van, hogy az ajtón alig fértél be". Ezt maximum a nagyon prolik élvezik.

3. Vidd el Pozsonyba. Nincs sokkal emesszebb, oda is el lehet menni egy napra. (Ha ott is aludnátok, lehet óvárosi szállást találni már kettőtöknek 13 ezer forintért, ha időben foglalod). Gyönyörű, romantikus, és a Slovak Pubban nagyon jókat és sokat lehet enni jó áron.

Ha Pozsonyig nem akartok elmenni, akkor legalább menjetek Révkomáromba. Szerintem az is nagyobb élmény, mint Párkány.

2021. szept. 11. 10:21
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a jó tanácsot :D akkor lehet mégse Párkány lesz belőle.
2021. szept. 11. 12:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Melyik lesz?:D
2021. szept. 11. 15:35
 8/9 A kérdező kommentje:
Pozsony és Révkomárom között még nem sikerült dönteni, de megköszönném, ha tudnál/tudnátok érveket vagy jo helyeket mindkét városban. :)
2021. szept. 11. 16:47
 9/9 anonim ***** válasza:

Komárom

Közelebb van, így olcsóbb odajutni is. Szinte mindenki beszél magyarul (ha esetleg nem beszéltek angolul.A belváros Klapka-térrel, és Európa-udvarral nagyon hangulatos. Jókat lehet enni a Klapka étteremben és a Fekete kutyában.

Pozsony.

Teljesen más kategória. Egy fél milliós főváros. Van egy csomó látnivaló: vár, Mihály-Kapu, Grassalkovich palota, UFO, Kék templom etc.

Ha Pozsonyban jártok, mindenképp el kell látogatni a Slovak Pub-ba. 10/11-es hely. Isteni finom ételek, nagy adagok. Úgy van berendezve, mint egy szlovák tájház. Felváltva megy mai zene és szlovák népzene. Mi oda megyünk majd vissza jövőhéten:D

2021. szept. 11. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!