Kiutazás Szlovákiába?
Schengen = elég a személyi.
A védettségi mellé hivatalosan és elvileg regisztrálnod kell magatokat a [link] oldalon. Ellenőrizhetik, de két hete kocsival voltunk, akkor csak intettek, hogy menjünk, meg se kellett állni. Szóval ki tudja, amúgy nézik-e.
Ahol elfogadnak kártyát, ott tudsz kártyával fizetni, kb. középárfolyammal váltanak a bankok, ha kártyával fizetsz
"eléggé össze-vissza infókat találtam a neten"
Légyszi linkeld már be, hogy hol írják, hogy Szlovákiába kell útlevél, meg hogy nem fizethetsz a magyar kártyáddal! :D
Ezt a kettőt néztem, igazából a zárójelben lévő vessző alapján gondoltam, hogy lehetséges, hogy mindkettő kell. A kártyát meg nem láttam sehol, hogy nem fizethetek vele, de mivel most megyek először önállóan külföldre, gondoltam egyszerűbb, ha segítséget kérek, mint az, hogy felemás infókat találok. :D
Kiruccansz Szlovákiába?
Párkányba... a kutyafáját, nem aprózod el. Tehát átmész egy hídon...😁😁😁👍
Nem akarok kötekedni, de szerintem ne Párkányba vidd!
1. Hangulatos kiváros, de nincs túl sok látnivaló. Gyakorlatilag az Esztergomi Bazilika, és ennyi. Ja meg lehet egy fagyit enni a főtéren, és kész.
2. A parasztétterembe? Komolyan? Sosem értettem, hogy az embereknek miért jó, hogy úgy beszélnek velük, hogy "zabálj, te dagadt disznó. Akkora fejed van, hogy az ajtón alig fértél be". Ezt maximum a nagyon prolik élvezik.
3. Vidd el Pozsonyba. Nincs sokkal emesszebb, oda is el lehet menni egy napra. (Ha ott is aludnátok, lehet óvárosi szállást találni már kettőtöknek 13 ezer forintért, ha időben foglalod). Gyönyörű, romantikus, és a Slovak Pubban nagyon jókat és sokat lehet enni jó áron.
Ha Pozsonyig nem akartok elmenni, akkor legalább menjetek Révkomáromba. Szerintem az is nagyobb élmény, mint Párkány.
Komárom
Közelebb van, így olcsóbb odajutni is. Szinte mindenki beszél magyarul (ha esetleg nem beszéltek angolul.A belváros Klapka-térrel, és Európa-udvarral nagyon hangulatos. Jókat lehet enni a Klapka étteremben és a Fekete kutyában.
Pozsony.
Teljesen más kategória. Egy fél milliós főváros. Van egy csomó látnivaló: vár, Mihály-Kapu, Grassalkovich palota, UFO, Kék templom etc.
Ha Pozsonyban jártok, mindenképp el kell látogatni a Slovak Pub-ba. 10/11-es hely. Isteni finom ételek, nagy adagok. Úgy van berendezve, mint egy szlovák tájház. Felváltva megy mai zene és szlovák népzene. Mi oda megyünk majd vissza jövőhéten:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!