Kezdőoldal » Utazás » Európa » Az Esztergom - szlovák határná...

Az Esztergom - szlovák határnál Szlovákiában milyen nyelven beszélnek?

Figyelt kérdés
Ma utazunk Esztergomba, és átmegyünk Szlovákiába is, és érdekelne, hogy például egy élelmiszerboltban mire számítsak, hogy milyen nyelvet használnak. Angolul gondolom értenek, csak kíváncsi vagyok, hogy mennyi az esélye annak, hogy magyarul lehet lebeszélni mindent.
2021. aug. 31. 05:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szlovákiában , nem meglepő módon , a legtöbb élelmiszerboltban szlovákul beszélnek. Idegen nyelveken az átlag bolti eladó nemigen beszél, max pár szót németül, esetleg angolul.

Szlovákia magyarlakta vidékein pedig vegyes a nyelvhasználat. Párkányban konkrétan a lakosság kétharmada magyar , így ott értelemszerűen magyarul célszerű kommunikálni. A határon is jó eséllyel magyarul is beszélő rendőrökkel fogtok találkozni, már ha egyáltalán megállítanak.

2021. aug. 31. 06:54
 2/3 anonim ***** válasza:

Gondolom Párkányba mentek át. Majd 70%-a magyar a városnak. Általában a szlovákok is tudnak valamennyire magyarul (legalábbis értik), úgyhogy nyugodtan beszélhettek magyarul.

(Ez mondjuk Révkomáromban volt, de aranyos volt, hogy a boltban magyar rádiót hallgattak :) )

Ha esetleg tovább mennétek északra Lévára, ott már sajnos nem beszélnek magyarul. (Legalábbis kicsi az esélye, hogy magyarul beszélő eladót találtok)

2021. aug. 31. 18:46
 3/3 anonim válasza:
100%
Néhány éve voltam Párkányban, be is mentem egy szimpla élelmiszerboltba és egy pizzériába is, mindkét helyen nem hogy az alkalmazottak, de a rádió is magyarul beszélt: a Komárom megyei Forrás Rádió szólt mindenütt. (Révkomáromban ugyan ez a helyzet). És nem csak azért, mert csak azt lehet ott befogni, ennyit erről...
2022. dec. 24. 01:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!