Kezdőoldal » Utazás » Európa » Havi nettó 600 000 Ft-ból meg...

Havi nettó 600 000 Ft-ból meg lehet élni Olaszországban?

Figyelt kérdés
Gondolkodom, hogy pár hónapra kiköltözzek. Nem tudom, hogy ennyi jövedelemből ki lehet-e ott jönni. Van valakinek tapasztalata?
2021. szept. 2. 15:39
 1/8 D. Brasco ***** válasza:
Ki.mondjuk kerdes hova mennel mert ennyibol akár jól el is lehetsz,de van okyan hely ahova karcsú lesz
2021. szept. 2. 16:26
 2/8 A kérdező kommentje:
Valami Észak-Olasz kisebb városra gondoltam, nem Rómára vagy Firenzére. Veronát néztem meg Ravennát, de még nincs konkrét. Lehet, hogy még kisebb városba is mennék. Találtam kiadó lakást 130-150 e Ft/hó áron. Az nem kifizethetetlen.
2021. szept. 2. 16:42
 3/8 anonim ***** válasza:
92%
Igényfüggő. Észam-Olaszországba nekem kevés lenne, Dél-Olaszországba már neccesen elég.
2021. szept. 2. 16:53
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Gyakran járok Olaszországban.

Az olasz Lidlben vagy Pennyben teljesen hasonló árak vannak mint itthon, sőt sok minden még olcsóbb is.

Ha meg van lakásod, akkor már csak azt kell eldöntened, hogy főzöcskézel vagy étterembe járnál.

Amúgy minek mennél valami álmos kisvárosba, ha mehetnél Veronába vagy Firenzébe.

Ott is vannak olcsó eldugott kis kajáldák viszont ezekben van látnivaló is és pezseg az élet.

Csak jelzem, hogy Firenzében 6 Euroért ettem turistamenüt (leves, tészta, kávé) párszáz méterre a Ponte Vecchiotól.

[link]

2021. szept. 2. 20:20
 5/8 A kérdező kommentje:
Firenze, mmm :-) Főleg most, hogy nincs az az őrült sok turista. Egyre nagyobb kedvet kapok:-) főznék magamra, persze, vagy max olcsó helyekre járnék enni. Budapest sem egy olcsó hely már manapság, úgyhogy nem hiszem, hogy többszörösek a megélhetési költségek. Turistaken szállodában, étteremben persze, hogy drága. De úgy Budapest es a Balaton is nagyon drága.
2021. szept. 2. 21:03
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok.

A legdrágább helyek mindig a turisták áltat látogatott nevezetességek környékén vannak. Nekik nincsen idejük megkeresni az olcsóbb helyeket, neked viszont lesz rá időd és lehetőséged.

Kérdezd ott meg, vagy figyeld ki, hogy hova járnak a helyiek.

Ahol én 6 Euroért ebédeltem Firenzében, az pl. egy sima kis hentesbolt volt, csak a tulaj betett az üzletbe még néhány széket és asztalt és kibővítette a profilját egy turistamenüvel és kávézási lehetőséggel.

(Csak összehasonlításul, ez Olaszországban 1-2 gombóc fagyinak az árával egyenlő.)

Általában a legolcsóbban a piacokon vagy azok környékén lehet kajálni, ill. bevásárolni. (Amúgy zárás előtt fillérekért lehet megkapni a még el nem adott gyümölcsöket, zöldségeket.)

A helyedben én nem csak egyetlen helyen lennék, hanem több várost is végigjárnék.

Legutóbb pl. Montecatiniben laktam, ahonnan szuper vasútközlekedés van.

Ha a jobb oldalira vonatra szálltam fel az Pisaba vitt meg a tengerpartra, ha balra az meg Firenzébe.

Abba viszont ne reménykedjél, hogy kevés turista lesz pl Firenzében.

2021. szept. 3. 10:43
 7/8 A kérdező kommentje:
4-es, koszi a tippeket! Te milyen szallasokon laktal? En az idealista.it oldalt neztem, ott ajanlanak hosszabb tavra kiado apartmanokat. De egyebkent valoban jobb lenne tobb helyen is lakni es megnezni tobb varost is. En dolgoznek onnan, mivel tudok online dolgozni, ezert is gondoltam, h akkor mar megnezhetnek mas orszagokat is.
2021. szept. 3. 13:52
 8/8 anonim ***** válasza:

4-es vagyok.

Én mindig szállodába megyek, de ez drága pénz ha hónapokig maradsz.

Autóval járok, de Olaszországban kisebb távolságokra igen sokszor előnyösebb a vonat.

Pl. amikor Velence volt a célpont, akkor mindig Velencén kívül laktam pl. Mestrében vagy Jesolóban, mert Velencében baromi drága a parkolás, viszont a vonat bevisz a város közepébe. Amikor kiszállsz a Santa Lucia pályaudvaron a vonatból már azonnal ott vannak előtted a gondolák.

De Veronát sem hagynám ki, főleg ha az Arénában meg tudom nézni valamelyik sztárnak a koncertjét.

Ha időd engedi, akkor ne hagyd ki a Cinque Terrét se.

[link]

Veronában sem csupán a Julietta házát lehet megnézni.

[link]

2021. szept. 4. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!