Külföldre költözés esetén Magyarország.hu-n nem találtam olyat ami azt említené hogy le kellene adnom a személyi igazolványom, más (nem hivatalos) oldalak azonban mondják hogy le kell. Akkor most melyik?
Igen Én is így tudtam, és mint mondtam Magyarország.hu-n annyit írnak hogy ki kell töltenem a letelepedési nyilatkozatot és a lakvímkártyám le kell adnom, személyiről említés sincs.
Köszönöm a választ!
7 éve él a lányom külföldön. A mai napig van magyar személyi igazolványa.
Az állandó magyar lakcímről is csak 6 év után jelentkezett ki.
Ha tervezel visszajönni, nem kell letelepedési nyilatkozat, mert akkor nehezebb lesz a hazatérést lerendezni.
#4 kedves vagy 😊
Mint mondtam, nem hivatalos oldalon olvastam és én is megkérdőjeleztem, ezért kérdeztem 😊
A lakcím kártyám pedig le kell adni hisz kijelentkezek, új lakcímem lesz külföldön és igen, új lakcím kártyát kapok, ami azt jelenti hogy a régit LEADOM.. 😊
De azért kedves volt tőled hogy válaszoltál, nagyon köszönöm!
2006 óta nem kell leadni. Elötte le kellett. Én is szeptemberben megyek haza és csináltatom meg újra. Én 1989 óta élek külföldön. Magyar útlevelem és magyar lakcímkártyám van. Csak a lakcímhez az van írva, hogy külföldi cím.
Ha végleg kiköltözöl, akkor a BM adatnyilvántartásánál be kell jelenteni a külföldi lakcímet és mint külföldön élö magyar állampolgár leszel nyilvántartva.
Ha van külföldi jogosítványod is, akkor viszont nem lehet magyar is, mert jogosítvány csak itt lehet, ahol a lakcímed is van. Viszont 3 hónapot nem meghaladó magyarországi tartózkodás esetén vezethetsz a külföldivel Magyarországon is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!