Csernobil-Pripjaty területére tényleg járnak be turisták és fosztogatók?
Figyelt kérdés
Úgy tudom ott még mindig olyan magas a sugárzás, hogy hosszasabb ott tartózkodás már veszélyes lehet, de úgy hallotttam, hogy vannak olyan pénzesebb nyugati turisták akik megtalálják a módját, hogy bejussanak oda. Ez igaz?2021. aug. 22. 12:23
11/18 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm az eddigi válaszokat!
Régebben láttam egy filmet ami arról szólt, hogy egy turista csoport bevitette magát a zóna területére és ott aztán ilyen mutáns izék támadtak rájuk.:) Jópofa film volt, valaki nem tudja esetleg a film címét?
2021. aug. 22. 13:08
13/18 anonim válasza:
szerintem itthon is szerveznek oda utakat, de kijevben harmadáron lehet jelentkezni egy ilyen útra az utazási irodákban. szerintem bárki el tudna menni aki egy átlag görög útra be tud fizetni. úgyhogy turisták járnak be biztosan. és fosztogatók is, ukrajnában nagy a szegénység.
14/18 anonim válasza:
Turisták járnak bár van ahová külön engedély kell, de a biztonságos helyekre túrák is vannak
15/18 anonim válasza:
A zónának két része van, egy 10 és egy 30 km-es sugarú kör nagyjából az atomerőmű körül. A zónák határain ellenőrzik a belépőket, nyilván vannak, akik megkerülik az ellenőrzőpontokat. A 10 km-es zónában konkrétan dolgoznak is rendszeresen emberek, a 30 km-esben pedig élnek, igaz, mindkét esetben elvileg kötelező meghatározott időközönként (talán 2-2 hétre) elhagyni a zónát egészség védelmi okokból. Turisták szervezett csoportokban vagy vezetővel gond nélkül látogathatják mindkét zónát , a leolvadt reaktor feletti szarkofág közelében is el lehet tölteni pár percet. Nyilván vannak rizikósabb területek (pl. a roncstemető a kikötőnél), ahová nem visznek turistákat, továbbá elvileg zárt ruházatban kellene menni, hogy a radioaktív por ne nagyon érje közvetlenül a bőrt.
16/18 anonim válasza:
Itt lehet olvasni a túrákról: [link]
Lehet jelentkezni is.
A #15-ös válaszoló nagyon pontosan leírja a helyzetet.
17/18 Kőbalta22 válasza:
[link] 4x voltam a zónában, jó vezetővel biztinságos. Az erőműben is voltunk, videó link a posztban.
18/18 anonim válasza:
Vannak official turistai menesek, sokan mennek turista kent. Vannak akik csak ugy kulon oda mennek, betörnek ami viszonyt illegalis. Ha elkapnak akkor kapsz buntit. Fosztogatnak meg, de nem nagyon eri meg. Akar a reaktorba is be lehet menni. Nem annyira veszelyes de nem kell azert meg bekoltozni az atomreaktorba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!