Budapest melyik európai nagyvárosra hasonlít leginkább?
@1 Budapest európai viszonylatban is bőven a szép városok között van.
Amúgy meg pontosan, ahogy kettes írta: városstruktúra tekintetében egyértelműen Prága. Ha inkább azt nézzük, hogy erős a neoklasszicista és szecessziós hatás, akkor meg Bécs és Párizs.
A felsorolásban nem is értem Varsót, porig rombolták 45-re, nulláról kellett felépíteni a várost.
Budapest az 1800as évek végére London, New York, Párizs mellett a világelitet jelentette.
Sajnos két VH., Trianon, 45 év kommunizmus, illetve a világ átalakulása, európa kiszorulása, Budapest vesztét is jelentette.
Ettől függetlenül ma is egy gyönyórű szép város, én imádok itt élni. Az eklektikus, historizáló épületek nagyrésze a Monarchiában épült, ekkor nagyon ment az országnak és a városnak is. ( Sikerült is tönkrevágni, ahogy említettem már)
Nagyon megérdemelnénk már végre egy jó főpolgármestert is, aki mindent megtesz a városért és az itt lakókért, mert a jelenlegi le se sz@r minket.
"Budapest az 1800as évek végére London, New York, Párizs mellett a világelitet jelentette."
Lol, igen, hogyne. Meg a magyar borok és konyha is világhírű, sőt a nők szépsége is. Csak sajnos ezek egyikéről se hallott még egy külföldi se és már Bécsben se találsz magyar éttermet. De a magyarok ettől még meg vannak győződve arról, hogy ez mind így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!