Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ha nem vettem romániai autóút...

Ha nem vettem romániai autóút matricát, (mert nem tudtam, hogy kell), 5 napja léptünk be először Romániába, utólag mit tudok tenni, hogy ne büntessenek meg?

Figyelt kérdés
2021. aug. 9. 21:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
80%
Utólag már nagy valószínűséggel semmit. Előre kellett volna gondolkodni.
2021. aug. 9. 21:36
 2/19 A kérdező kommentje:

Tényleg? :D

jól értelmezem hogy szgk-ra max 500 lej a büntetés? 5 napon keresztül használtuk amúgy az utat.

2021. aug. 9. 21:44
 3/19 A kérdező kommentje:
pálya nyilván nem az, de az útra azt hittem, ja, mivel sehol nem találtam róla infót, utólag is csak véletlenül vettem észre. mindegy, ez van, inkább építő jellegű kommentekre lennék kíváncsi.
2021. aug. 9. 22:50
 4/19 anonim ***** válasza:
0%
Hmm, mondjuk vedd meg a matricát, hogy rutinellenőrzésnél ne tudjanak belekötni?
2021. aug. 10. 06:54
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

A hétnapos matrica 3 euró, kb. ezer forint. Ha még kint vagy, vedd meg, mert ha eddig nem fotóztak le, akkor legalább a hátra lévő időszakban ne legyen gond. Főleg telepített kamerák dolgoznak.

Bíróságon meg lehet támadni, ha jön a bírság, de semmi értelme, mert bizonyítanod kell, hogy az adott időpontban már rendelkeztél Rovinieta.

A 3. nagyokosnak megsúgom, hogy Romániában a teljes országos úthálózat díjköteles. Román fizetéshez nem tudom arányítani, de nekünk elég olcsó. És már meglehetősen sok jó és kiváló út van.

Autópálya kevés, de úgy tudom, folynak a fejlesztések.

2021. aug. 10. 07:02
 6/19 anonim ***** válasza:
55%
Melyik făsz pontozta le a válaszomat? Jó szándékkal íródott. De amúgy inkább ne vedd meg , hátha az utolsó 10 km-en buksz meg vele.
2021. aug. 10. 13:55
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Jobb lenne, ha a rendszer megtartaná az eredeti számokat, mert törlés esetén csúszik a hivatkozás. A most éppen 5. válaszban nem a kérdezőt oktattam ki. Volt egy beszólás, hogy miért gondolja a kérdező, hogy ingyen van a pálya. Nem gondolja, de a románoknál csak az alsóbb rendű utakra nem kell fizetni, mindenhol más úton igen.
2021. aug. 10. 14:03
 8/19 A kérdező kommentje:

már hazajöttünk. persze, nyilván jó lett volna előre gondolkodni, de álmomban nem gondoltam volna, hogy sima autóútra kell matrica, és amikor nagyjából utána néztem, akkor sem találtam semmilyen infót erről. nem is ez a lényeg, most már tudom, hogy nem tehetek egyebet, mint várom a büntetést, ez van.

igen, egyébként tényleg jó minőségűek az utak, viszont egyszer hiába próbáltunk kikerülni egy kátyút, olyat koppant, hogy azt hittük, megint csináltathatjuk meg több százezerért a felfüggesztést. (a türelmetlen román sofőrökről meg ne is beszéljünk, nem gondoltam volna, hogy van vezetéskultúrában még a magyarnál is frusztráltabb nép. a nagyváradi nagy körforgalomban meg akkora káosz volt, hogy egy orosz videóban éreztem magam.) bár nyilván nem ezek miatt nem vettük meg a matricát, az a pár euró nem tétel.

amúgy hazafelé a rendőr közúti ellenőrzéskor pont a mögöttünk haladót szedte ki, de nekem amúgy is tiszta volt a lelkiismeretem, nem gondoltam, hogy bármit is elmulasztottunk volna. hazafelé a határnál sem ellenőriztek semmit.

2021. aug. 10. 14:08
 9/19 anonim válasza:

"hogy van vezetéskultúrában még a magyarnál is frusztráltabb nép"

Ukrajnából származom, ott vezettem le több ezer kilométert, a magyarok 1000× kulturáltabbak.

2021. aug. 10. 16:12
 10/19 A kérdező kommentje:
igen, mondjuk elfelejtettem, hogy keletebbre egyre csak rosszabb a helyzet :D
2021. aug. 10. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!