Kezdőoldal » Utazás » Európa » A Baltikumban milyen nyelven...

A Baltikumban milyen nyelven érdemes a leginkább beszélni?

Figyelt kérdés
A német, angol, orosz hármasra gondolok. Az akcentusom alapján biztosan tudják, hogy nem vagyok orosz.

2021. júl. 28. 16:33
1 2
 1/12 anonim válasza:
32%
Szia! Hát mivel szomszédos országja mind a háromnak Oroszország ezért én azt tartanám előnyben, viszont angolul meg mindenhol beszélnek vagy legalább makognak valamennyit, a némettel szerintem nem sokra mész
2021. júl. 28. 16:46
 2/12 anonim ***** válasza:
79%
Angolt erdemes beszelni leginkabb kb. mindenhol
2021. júl. 28. 16:55
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Az uniós statisztikák szerint oroszul nagyobb arányban beszélnek, mint angolul mindhárom országban.

Észtország

orosz: 43%

angol: 23%

Litvánia:

orosz: 44%

angol: 20,5%

Lettország:

orosz:63%

angol:27%

2021. júl. 28. 17:56
 4/12 anonim ***** válasza:
41%
Annyira kulturalt, es gondolom, nem lepusztult helyekre latogatsz, hogy biztos jol fognak beszelni angolul azok, akik kulfoldiekkel talalkoznak.
2021. júl. 28. 18:44
 5/12 anonim ***** válasza:
10%

"Hát mivel szomszédos országja mind a háromnak Oroszország"

Te hány szomszédos ország nyelvét beszéled?

2021. júl. 28. 18:50
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért beszélnek oroszul, hanem mert egyrészt nagy az oroszok aránya (Észtországban pl 24%) másrészt ugye a Szovjetunió részei voltak.
2021. júl. 28. 18:53
 7/12 anonim válasza:
69%
Egyes vagyok. Ötös mondjuk beszélek németül? És nem hiszem hogy ezért belém kéne hogy kössél, szerintem nem mondtam nagy marhaságot mert Magyarországon is románul, szlovákul vagy angolul már egy szállodában eltudod mondani hogy mit akarsz.
2021. júl. 28. 19:00
 8/12 anonim válasza:
100%
És nem azt mondtam hogy az ország ÖSSZES lakosa valószínűleg tud oroszul, hanem nagy aránylatban beszélik a nyelvet hisz ahogyan te is mondtad, az oroszok nagy többségben vannak szomszédosok is egymással
2021. júl. 28. 19:02
 9/12 anonim ***** válasza:
6-os vagyok, nem én szóltalak le. Mondjuk azt megnézném, hogy Magyarországon egy szállodában románul vagy szlovákul értekezel a recepciós lánnyal:D
2021. júl. 28. 19:12
 10/12 anonim válasza:
32%
Kilences nem szeretnék veled vitázni és nem is fogok. Eleve nem tudnék egy recepcióssal románul vagy szlovákul beszélni, mivel nem beszélem a kettő közül semelyiket sem, viszont azt tartom hogy a határ mentén beszélnek valamennyire a szomszédos nyelven legalább annyira hogy megértsék egymást, viszont angolul többre mész ha nem a határ mellett szállsz meg.
2021. júl. 28. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!