Érdemes lehet akkor is elmenni Horvátországba (Split, Trogir, Šibenik), ha nem igazán szeretnék fürdeni, inkább csak várost nézni és kirándulni? Vagy ilyenkor nyáron elviselhetetlen a hőség az aktív pihenéshez?
Soha nem jártam még Horvátországban, mert nem igazán vagyok egy strandolós típus, viszont a mediterrán kultúrák nagyon érdekelnek, ezért szívesen körülnéznék pl. Splitben. A MÁV azonban csak nyáron közlekedteti az éjszakai Budapest-Split közvetlen vonatot, így most lenne adott, végre-valahára ellátogatni a horvátokhoz.
Nektek milyen tapasztalatotok van aktív pihenés terén a fent említett városokban?
Sibenik is szép város.
Érdemes ott sétálni, de ez igaz bármelyik dalmát városra.
Sajátos hangulatuk, épületeik vannak..
Érdemes, csak hatalmas tömeg van és főszezoni árak. Ezek a városok meg eleve nem a strandjairól híresek. Na jó, Splitben vannak azért jó strandok, csak a központtól elég messze.
Ha nem lennél ennyire a vonathoz kötve, akkor inkább elő vagy utószezont javasolnám.
Én a helyedben Splitben vennék ki szállást. Onnan 20 percenként megy a 37-es busz Trogirba, illetve fél óránként Omisba, mindkettő gyönyörű városka. Illetve a közeli szigetekre (Supetar, Hvar, Vis) is mennek sűrűn hajók, kompok, katamaránok, tehát egy hetet is bőven el lehet tölteni simán strandolás nélkül is csillagtúrákkal, kirándulással. Én sem vagyok az a strandon döglős fajta, de azért a melegben jól esik néha csobbanni egyet.
Sibenik is szép (innen közelebb van a Krka Nemzeti Park és a Kornati-szigetvilág), de Splitből több a lehetőség szervezni programot.
Estefelé mar nincs is akkora rekkenő hőség,akkor egész nyugodtan lehet menni várost nézni.
De napközben is lehet,ha bírjatok a meleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!