Hülye kérdésre nincs jó válasz. Legfőképp: kinek?
Mert lehet, hogy az összesített erőszakos bűncselekmények egymilliónyi lakosságra vetítve (valószínűleg) Oroszországban vagy Ukrajnában a legmagasabbak, de ez egy turistának nem szempont, mert ő pont extrém biztonságban van. Viszont Rómában vagy Barcelonában jóval nagyobb eséllyel zsebelik ki, verik át.
Szlovákia, diktatúra…mi a fåsz?
Az egyes válaszadóval egyetértek. Fontos tudni, hogy csak utazgatni akarsz, vagy az adót orszag konkrét térségében letelepedni, mert akkor egészen más típusú veszélyforrásokkal kell számolni.
Nyilván a legveszélyesebb a harci cselekmények által érintett Donyecki-medence tágabb térsége, viszont a nagyon eséllyel kellemetlenséget okozó piti bűnözés sokkal inkább áthatja a kiemelt turisztikai célpont nagyvárosokat.
Pedig bizonyos szempontból a 2. nem ír hülyeséget. Én sem gondoltam komolyan, amíg nem tapasztaltam, hogy mondjuk Rózsahegyen vagy Turócszentmártonban kocsmánál vagy a Matica slovenská közelében, pláne estefelé jobb, ha nem beszélsz magyarul az utcán...
Persze, ahol épp háború van, mint Kelet-Ukrajnában, az megint más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!