Ha elmegyek oltásra, akkor azonnal tudom igényelni az EU covid igazolványt?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Nemsokára utazom Írországba, és el szeretném kerülni a karantént. Ehhez ugye az EU covid igazolvány szükséges, de az a probléma, hogy még nem vagyok beoltva. Lehet buta a kérdésem, de ha elmegyek oltásra, akkor egyből tudom igényelni az EU igazolványt, vagy pl. várni kell arra, hogy megjöjjön a magyar védettségi?2021. júl. 25. 12:06
1/6 anonim válasza:
Azt ugye tudod, hogy attól mert csak be vagy oltva még nem mentesülsz a karantén alól. A 2. oltás (Janssen esetén első) után el kell telnie két hétnek. Onnantól számítasz védettnek. Az igazolványokat megkapod hamarabb is csak éppen kitörölheted velük.
2/6 anonim válasza:
Nem fogadják el az első után egyből. Csináltass PCR tesztet!
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. júl. 25. 13:14
4/6 anonim válasza:
Az app működni fog, de ahogy írják, semmivel nem leszel azzal előrébb, ha a 2. oltás után nem telt még el az ország által elvárt idő, általában 2 hét. Az oltásokat külön-külön mutatja, a beadás dátumával.
A magyar védettségi pedig semmit sem ér Írországban, mert nincs kétoldalú egyezség velük.
5/6 anonim válasza:
Egyedül annyival tudod meggyorsítani a folyamatot, hogy keresel egy olyan oltópontot, ahol a Janssen (másik nevén Johnson&Johnson) vakcinával oltanak, mert az egydózisú. Azzal már 2 hét múlva utazhatsz, de abból van a legkevesebb az országban, szóval lehet, hogy sokat kell telefonálgatnod, mire találsz egy helyet, ahol az van.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Akkor hanyagolom az oltást, elvileg nem ellenőrzi senki sem a karantént. Janssen-t meg nem kaphatok, 15 vagyok.
2021. júl. 26. 09:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!