Kvarner - Krk szigetről mi a véleményetek ?
Utazási irodán keresztül megyünk Horvátországba.Véleményeket, élményeket szeretnék kérni a Kvarner - Krk szigetről. Mennyire sziklás ? Milyenek az árak ?
Esetleg van e olyan része ami jó a családos kevésbbé úszni tudó gyermekeknek is ?
Válaszokat köszönöm!
Omisalj: elég megosztó, sajnos sokak számára nagyon lehangoló a várossal szemben az kőolajkitermelő üzem vagy mi van ott. Pedig hangulatos városka, óvárossal fent a hegyen, lent a kikötővel illetve a kettőt összekötő városi parkkal. 2014-ben jártam ott.
Malinska & Njivice: Nem történelmi városok, inkább üdülőtelepülések. Családosok szeretik.
Krk: Hangulatos városka, nagyon szép óvárossal, egyértelműen a sziget központja. Felkapott.
Punat: Nekem elég jellegtelen volt, semmi extra, a kicsi Kosljun-sziget a kolostorral bent az öbölben egy fotót megér.
Baska: Nagyon látványos városka jó stranddal, szezonban hering, talán ez idén nem lesz annyira. Ez már a sziget kopárabbik fele, amolyan holdbéli a táj.
Vrbnik: Borászatáról és a világ legszűkebb utcájáról híres kisvároska fent, strandja kicsi, de hangulatos.
Klimno-Soline-Cizici: Ezek is ilyen jellegtelen üdülőfaluk, Soline-n van ilyen homokos part meg iszap-dagonya, nagyon kicsi gyerekkel érdemes felkeresni.
A szigeten összességében megtalálhatóak egyaránt a betonos, sziklás és aprókavicsos strandok is. Árakban szerintem horvát átlag, rengeteg a magyar turista, a lelkes vendéglátósok, fagyis, pékségben az eladók emiatt lelkesen próbálkoznak magyar szavakkal, félmondatokkal is.
Egyértelműen Baska illetve Grad Krk a top célpontok a szigeten, illetve Vrbnik-ben is benne van egy fél napos kirándulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!