Európai német, vagy francia nyelvterületen élnétek szívesebben?
Figyelt kérdés
2021. jún. 29. 00:30
A kérdező szavazást indított:
Francia: 🇫🇷🇧🇪+Nyugat-Svájc
Német; 🇩🇪🇦🇹+Kelet-Svájc+Liecheinstein
39 szavazat
1/9 anonim válasza:
Francia nyelvterületből tényleg csak Genf-Vaud jöhetne szóba, maga Francziaország állam-szinten ellenkezik az egész értékrendemmel. A németeket meg annyira nem bírom, még ha az első állítás miatt nyilván az is a következetes válasz a kérdésre, de így legyen mondjuk Dél-Tirol, azzal kiegyeznék.
2/9 anonim válasza:
Francia videken ereznem otthon magam, es budapesti lakas araert olyan helyeken lehet hazat venni, amik semmihez sem foghatok. Tortenelmi mesekonyv varosok, falvak. Nem munkavallalast, hanem nyugdijas eletet vagy tavmunkat itt.
3/9 anonim válasza:
Csak német, franciául nem tudok.
4/9 anonim válasza:
Nyelvtudás miatt én is a németet választanám,mert azt felsőfokon beszélem. Viszont ha ez svájci német,akkor nagyon nehéz dolgom lenne így is. Egyszer beszéltem egy svájcival angolul aki mondott pár "német" mondatot...hát az a tájszólás amit ott használnak megkockáztatom nehezebb mint a magyarországi német svábok megértése. Persze ezen belül is lehet vannak,akik az irodalmi németre hajaznak ott is és biztos meg lehet szokni, de szerintem nagy kihívás.
5/9 anonim válasza:
Franciaország egy mindne tekintetben sokkal kifinomultabb, mélyebb kulturális gyökerű sokszínűbb, hihetetlen vidék.
Egyetlen percig nem gondolkodnék a választáson. Igaz, én tanultam a francia nyelvet és értékelem a francia kultúrát.
6/9 anonim válasza:
Én pont a Német nyelvterület országait bírom. Főleg Svájcot. Én ezt választanám, a vidéki Svájc, ódon faház egy falu szélén a hegyoldalban.
De mondjuk Ausztria nyugati részével is kiegyeznék.
7/9 anonim válasza:
Francia nyelvterületre mennék, vagy Franciaországba vagy Nyugat Svájcba. Belgiumba inkább nem.
8/9 anonim válasza:
Franciaországba, Elzász-vidékére. Nekem nagyon tetszik például Straßburg, Colmar. Ezen a vidéken keveredik a német és a francia kultúra.
9/9 anonim válasza:
A németeken jobb az életszínvonal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!