Hogyan diplomázhatnék angol vagy francia nyelvterületen?
Van egy régi rendszerben (nem bolognai) befejezett magyarországi egyetemi 4 évem s akkor nem diplomáztam, azaz nem írtam szakdolgozatot és nem tettem záróvizsgát. Akkoriban még bármikor folytathattam, viszont az új felsőoktatási törvény szerint a befejezéstől számított 10 éven belül be kellett volna fejezni és ezen épp egy kicsivel túl vagyok...
Szóval kérdésem: külföldön hogyan lehetne a korábban letett vizsgákat beszámítva mégiscsak lediplomáznom ?
Korábban jártam már egy franciaországi egyetemre egy másik szakon, szóval van egy talán még érvényes felvételim oda...de nem akarok 3 vagy 4 évet újrajárni sehol...
Valami ötlet a megoldásra ???
Szerintem hamarabb kellett volna gondolkodnod kicsivel. Nem hinném, hogy, ha már Magyarországon nem fogadják el azt a teljesített 4 féléved, akkor majd külföldön elfogadják.
A franciaországi egyetemet is csak úgy tudod folytatni, ha újrafelvételizel, habár nem tudom mikor jártál oda mert, ha oda is régebben,a kkor már ott sincs hallgatói jogviszonyod.
Sajnos ez nem olyan, hogy akkor mész vissza,a mior akarsz.
Egyre szigorodik a felsőoktatási tv. A mostaniaknak már csak 5 évük van arra, hogy tantárgyat be tudjanak számoltatni...
Teljesített 8 egyetemi félévem van.... hangsúlyozom,akkoriban még bármikor be lehetett fejezni, záróvizsgázni stb
Amikor meghozták az új felsőoktatási törvényt, akkor gyakorlatilag számomra már KÉSŐ volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!