Kezdőoldal » Utazás » Európa » Tapasztalatok Londonról?

Tapasztalatok Londonról?

Figyelt kérdés

Elsősorban az ott élőket kérdezném,hogy hol vannak jó kávézók,éttermek,hol érdemes műszaki cikkeket és ruhát vásárolni(ami jó,és viszonylag olcsó),hol van jól felszerelt gyógyszertár?

Valamint,mivel érdemes közlekedni(ami szintén nem annyira költséges),milyen sűrűn járnak a járatok,hol van olyan könyvtár,ahol több nyelvre lefordított könyveket tudnék kikölcsönözni?...stb.

Gyakorlatilag minden ilyesmi érdekel,szóval írjatok,ami ezen kívül is eszetekbe jut! :)

2010. aug. 26. 14:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Mindenütt vannak jó kávézók és éttermek, de attól függ milyen árkategóriában keresgélsz, Ealingben és Chiswickben azért vannak megfizethető jó helyek. Kávézót kilométerenként találsz, műszaki cikket és ruhát bárhol jó vásárolni. Gyógyszertárak szintúgy kilométerenként. Busszal érdemes közlekedni, mert olcsóbb mint a metró, de sokkal lassabb is. Könyvtárról fogalmam sincs :D
2010. aug. 26. 16:26
 2/6 A kérdező kommentje:

Először is,köszönöm szépen a válaszod.

A két hely,amit leírtál,azok kerületek,vagy negyedek?

2010. aug. 26. 18:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Ealing kerület, Chiswick pedig Hounslow "negyede"
2010. aug. 27. 19:29
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! :)
2010. aug. 27. 23:55
 5/6 A kérdező kommentje:
Esetleg még azt leírhatná valaki,aki ott él,hogy nyilvános mosodák vannak-e a városban?(Hasonlókra gondolok,mint amilyen az USA-ban is működik..)
2010. aug. 29. 08:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Mosodákról nem tudok nyilatkozni, de szerintem még az is van ott... :)

Ahogy az előttem szóló is írta, kilométerenként vannak kávézók, gyógyszertárak, éttermek, pubok. Sőt, utóbbi kettő 500 méterenként. :)))

Mindenhol érdemes vásárolni, ez csupán pénztárcafüggő. Én mondjuk sosem shoppingoltam kint, soha nem is érdekelt az ilyen, én inkább a lemezboltokba szeretek betérni turkálni.

Könyvtár. Hát a British Library kérem szépen... Meg vannak még kisebb fiókkönyvtárai is szerte a városban. Plusz a külvárosban is található 1-1 kis könyvtár. (Pl. Norwood vagy Greenwich)

Szerintem a metró és a busz, amivel érdemes közlekedni. Sokan Oyster Carddal utaznak, én nem vagyok a híve, én Travelcarddal szoktam menni. Több zónás van, 1-2, 1-4 és 1-6. Értelemszerűen az 1-2 a legolcsóbb, 1-6 a legdrágább. Lehet venni napi és heti cardot is. Ha az ember napit vesz, érdemes off-peak venni, mert úgy olcsóbb. De csak 9:30 után tud vele elindulni. Ha az ember legalább 7 napot van kint, akkor megéri 7 napos Travelcardot vásárolni.

2011. márc. 1. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!