Megéri szerintetek egy ilyen "rohanós" utazás?
Három naposak írja, de valójában egy napos - péntek este indul, buszon alvás, szombaton buli, és szombat éjszaka már haza.
Anyukámat lepném meg vele, sose volt még tengernél - de én se, úgyhogy igazából nem is tudom, mire kell figyelni. :D
Megéri ez az árát?
Na ezen felröhögtem. Piran és Portoroz szép kikötővárosok, de eszembe nem jutna csak a kedvükért oda- és visszabuszozni Pestről. Szlovénia olyan picike, 6-7 nap alatt végig lehet mindent járni, szóval egy ilyennek mi értelme van?
Ja, és a csobbanás emlékeim szerint betonmólóról történhet csak itt. Nem véletlenül jár majdnem minden szlovén az Isztriára, ha tengerre vágynak.
4, Nem jártam még Szlovéniában, így nem tudom, mennyire van értelme, ezért tettem fel a kérdést. :)
Csak megláttam, hogy jó áron van, és pont anyum születésnapjára esik, és beugrott az ötlet, mi lenne ha.
Nyilván csalódást én sem szeretnék, ezért a kérdés.
Vidd el inkább belföldön kirándulni. Az élvezhető turistáskodási idő ott is ugyanannyi lenne, cserébe nem buszoznátok oda-vissza kétszer 6-7 órákat.
Két éjszaka szállás, normális fürdőszoba nélkül a legtöbb embernek rémálom lenne.
NAGYON attól függ a válasz a kérdésedre, hogy anyukád mihez szokott, mennyire rugamas/kényelmes és mennyire erős vágya tengert látni. azt is vedd figyelembe, hogy milyen az egészségi állapota és a kondíciója. (túl azon, hogy a járványnak még messze nincs vége). mennyire bírja az egész napos sétákat, mennyire bírja a terhelést, mennyire bír egy helyben ülni hosszú időt - aztán sokat sétálni, majd utána megint sokat ülni a buszon...
előtte mindenképp tartsatok egy-két hasonló buszos "próba kirándulást" belföldön, hogy azt hogy bírja a terhelést, mennyire viseli meg - és közelítsdd meg kellő empátiával, hogy tényleg bírja-e, vagy csak ne meri bevallani, hogy szenved!
én egy kicsit túlzásnak érzem a többiek nagy ellenkezését a buszozással kapcsolatban. olyan 10 éve voltam többször Velencében, Rómában, Brüsszelben, rövidebb, 6-8 órás és Párizsban, Londonban, Vilniuszban hosszabb, 20-30 órás busz utakon is. gáznak nem érzem még most sem, szerintem túlélhető és lehet jó ár/érték arányú megoldás. (de azért ma már én is kétszer megfontolom, hogy belevágjak-e egy ilyen útba).
az tény, hogy nem a legkényelmesebb utazási forma, nem mindenkinek kellemes élmény, nem mindenki tud zötykölődő buszon rendesen aludni, pihenni. idősebbeknél pláne probléma lehet a tartósan állandó és kényelmetlen testhelyzet, kevés mozgási lehetőség. nyáron a hőmérséklet, testszagok pláne ronthatják a komfort érzetet.
aztán pedig kipihenetlenül, mosdatlanul belecsapni egy villám nyaralásba, amikor rövid idő alatt akartok mindent megnézni, ezért jó esélyel folyamatosan rohantok, nehogy lemaradjatok valamiről.
magát a helyszínt nem ismerem. attól, hogy nem egy világváros, még lehet kellemes uticél. így még kevésbé uralkodik el, hogy minden látnivalót meg kell gyorsan nézni és mi maradjon le a listáról. ha csak a tenger látványa, hangulat és közös pihenés a cél, akkor akár egy kis halászfalu is megfelelhet. kérdés, hogy az utazás nehézségeivel együtt megéri-e.
Hulla fáradt lesz.
Mi utaztunk éjjeli busszal, tök jó volt, aztán megérkeztünk a szállásra és kb aludtunk vagy 4 órát, mert olyan kimerültek voltunk.
Plusz király, hogyha szr idő lesz, akkor leutazik a semmiért. Mi Tortugán jártunk így, betervezett snorkeling, aztán még félúton sem jártunk megjött a hidegfront (induláskor reggel 30 fok volt). Tortugán konkrétan mindenki szétfagyott, egy pár merészkedett a tengerbe, de amúgy végigjártuk a szigetet aztán még dideregtünk ott vagy 4 órát, mert a hajó nem indult előbb vissza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!