Melyik jobb, Olasz, vagy Görögország és miért?
Sok emberrel találkoztam már, aki valamelyikért rajong, és engem az érdekelne, hogy aki járt már MINDKETTŐBEN, de az egyikért rajong, az miért épp azért, mi a jobb abban, mint a másikban?
(Én görögért rajongok, de én olaszban csak velencében jártam, máshol nem, így nagy összehasonlítási alapom nincs)
A kettő közül egyikben sem voltam olyan sokszor, nekem Olaszország gyerekkorom óta a kedvenc országom, a sok finom étel, a kúltúra, a nyelv és a változatos gyönyörű tájak miatt. A turizmusuk is nagy, szóval fel vannak készülve és az angolt is megértik pár helyen. Még csak Észak-Olaszországban voltam eddig pár városban és szerintem csodaszép szinte minden hely, a vendéglátás is rendben van. Sok a déli olasz is, de többnyire a miénkhez hasonló temperamentumú emberek vannak, csak sokkal lazábbak.
Görögországban tavaly voltam elsőnek Szártin és igaz, hogy a táj nem annyira különleges (persze azért ez is gyönyörű volt), a vendéglátástól és az emberek barátságosságától az állam le esett. Volt ahol még magyarul is megpróbáltak beszélni csak hogy ki tudjanak szolgálni. Borravalót nem fogadtak el sehol, ahol akartam is hagyni kaptam cserébe valami apróságot. A boltban is lefelé kerekítenek ha úgy van és ha tudnak adnak valami kis ajándékot is mellé. Gyorsétteremben is hoztak nekünk egy-egy pohár ingyen szénsavas vizet, ha nem kértünk inni, vagy ha sokat ott ültünk kínálgattak mindenféle bagettal. Volt olyan is, hogy egy helyi bácsi random megállított minket az utcán anyummal és be akart hívni minket kávézni. Természetesen nem mentünk be, de nagyon jól esett. Kiszolgálás egyébként mindenhol nagyon lassú mert nagyon kényelmesek, de a fogadtatás kárpótól. Bocsi, hogy hosszú lett, de én nagyon ajánlom mindkettőt. Olszország tényleg csodaszép, Görögország meg nagyon barátságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!