Horvátországban milyen nyelven érdemes ég kommunikálni a horváton kívűl?
Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy mely nyelveket beszélik még a leggyakrabban. Nyilván a horvát mellett az angolt is sokan beszélik. Esetleg a németet megértik? Érdemes azzal próbálkozni? Ha igen mennyire gyakori hogy beszélik a németet? Azért érdekelne, mert a németet jobban beszélem mint az angolt. Köszi előre is a segítő válaszokat!2021. máj. 11. 22:29
2/17 anonim válasza:
Angolt alig értik, beszélik, lol
3/17 D. Brasco válasza:
A németet meglepően sokan értik es beszelik is.
4/17 anonim válasza:
A szallodakban, nagyobb ettermekben nyilvan beszelnek angolul is, de kisebb panziokban, kis videki ettermekben maximum nemetul tudod megertetni magadat.
5/17 anonim válasza:
Én Zágrábban voltam, ott az angolt megértették mindenhol. Olaszul is meglepően sokan beszélnek (a tengerparton pláne). Az egyik szuvenírboltos megkérdezte a bent járkáló olasz hölgyet, hogy honnan jött, majd egyből átváltott perfekt olaszra. A németről sajnos nem tudok nyilatkozni, mert nem beszélem.
6/17 anonim válasza:
olasz esetleg, rengeteg olasz jár oda nyaralni
7/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Akkor ezek szerint meglehet próbálni a németet is, hátha. :) Sajnos olaszul sem beszélek, de németül viszonylag magabiztosan. Azért érdekelt, hogy mondjuk egy étteremben, lehet-e például németül rendelni, megértik-e sok esetben?!
2021. máj. 12. 09:53
8/17 anonim válasza:
Olasz: Főleg az Isztrián, esetleg Kvarner-öbölben érdemes próbálkozni.
Angol, német: Ezzel sehol sem szokott baj lenni.
Továbbá Crikvenica, Senj környékén, vagy a Krk-szigeten a különösen sok magyar turista miatt néhány lelkes apartmanos, fagyis, felszolgáló lelkesen mutatja be a sokszor összefüggő mondatokból álló magyar nyelvtudását is. De ez csak ilyen bónusz, Dalmáciában már nemigen fordul elő.
9/17 anonim válasza:
Angollal nekem a volt jugó országokban konkrétan soha nem volt problémám, szerencsére ott sokkal több energiát feccöltek bele a szoci alatt, mint nálunk.
10/17 anonim válasza:
nekem az a tapasztalatom, hogy ha nem is beszéltek egy közös nyelvet se, akkor is segítőkészek, próbálnak megérteni és segíteni. összességében nyitottak az emberek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!