Oroszországban a városok építészetét miért cseszik el felé szándékosan?
Figyelt kérdés
Nem, elsősorban nem a szovjet lakótömbökre gondolok, még azok is ízlésesebbek voltak, mint azok a ronda "modern" épületek, amelyeket utána építenek. Hja, és nem a külvárosban, még véletlenül sem, hanem egyenesen az óvárosokban a történelmi házak mellet, esetleg azokat eltorzítva egy betonüveghomlokzattal. Tehát, ha van pénz, ahelyett hogy rendbeszednének a város történelmi épületegyüttesét, szándékosan eltorzítják azt, nézd csak meg mit művelnek Kazannyal, vagy a többi orosz várossal, amelyet ha rendbe szednének, bőven lenne olyan szép, mint az európai városok. Csoda, hogy Szentpétervárt nem pusztították még el, bár ha így haladnak, pár év múlva arra se nagyon lehet lesz ráismerni. Miért csinálják szándékosan ezt a degredációt a saját országukkal? Ha lenne egy normális vezetője az országnak, rendbe tudná még tenni a történelmi belvárosokat? Ezeket az idióta politikusokat, akik ezt a degradációt támogatják, pénzelik, szerintetek is agyon kellene lövetni, ahogy Sztálin tette volna? Valamint jó ötlet lenne, ha a történelmi belváros, esetleg már történelmi negyedek köré(ahol még azért maradtak történelmi házak), szigorú határt szabnának meg, amelyeken belül tilos lenne csakúgy akármit építeni, valamint ezen a részen a régi fotók alapján újjáépítenének a történelmi házakat?2021. máj. 4. 10:16
1/10 anonim válasza:
Nem tudom miért kellene bármiféle (pl. szerinted európai) sablon szerint építkezniük.
2/10 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy európai sablon szerint kellene? Nézd meg, fotókon hogy néztek ki az orosz városok 100 éve. Nem nem európai, hanem a maguk orosz építészeti stílusával( klasszikus, szép faépítészet stb.), ehhez képest, amit most leművelnek az országukkal. Legalább az óvárosokat nem lehetnek fenntartani hruscsovkák és ronda 90-es évek stílusú épületek nélkül? Hja, és egyébként az oroszok nagy része is elítéli ezt az építészeti degradációt, nem csak én. Ezt az építészeti degradációt elítéli pl. Varlamov, orosz bloger is, bemutatva, milyen szépeket építettek régen, meg hogy miként torzítják el manapság. Hja és ezt a degradációt, nekem, félig orosz embernek, szintén nagyon rossz látnom. Ezt az "európai sablon" dolgot pedig nem értem. Ha pl. rendesen fenn lennének tartva az orosz történelmi belvárosok, bármiféle ronda műanyagépület és hruscsovka nélkül, az már európai sablon?
2021. máj. 4. 12:13
3/10 anonim válasza:
Az a gond, hogy az agyonlovessel elvitted a dolgot, igy nem tudok egyeterteni. De megertem, a varosvedelemnek kellene, hogy legyenek irott es iratlan szabalyai. Modern epuletekkel, ha izlesesen semlegesek es a meretek, aranyok illeszkednek, nincs bajom nagyvarosban. De fugg attol, mennyire egysegesen maradt meg egy resz.
4/10 D. Brasco válasza:
Az oroszoknál másképpen működnek a dolgok mint tudjuk.Amig valakinek pénze/hatalma/érdeke fűződik egy dologhoz addig az úgy lesz....es senkit nem fog érdekelni hogy másnak,vagy éppent pont neked tetszik-e.
5/10 A kérdező kommentje:
Pont ezért kellene szerintem egy normális vezető az országnak, aki rendbe szedné a belvárost azokban a városokban, amelyek egyébként szépek lennének, ha nem lennének elfuserálva( azaz egyébként van sok szép épület, de a ronda épületek közvetlenül mellettük eltorzítja a városképet + a sok műanyagablak és ajtó), aki megszüntetné a korrupciót, építészeti korlátozásokat vezetne be. Az agyonlövetéssel tényleg eltúloztam, viszont amikor ilyet látok, dühömben másra nem tudok gondolni. Egyébként az történelmi belvároson kívül a modern épületeket is lehetne szépen ízlésesen építeni. Remélem egyszer rendeződik ezen hatalmas ország sorsa, amely a hruscsovkáknál és "90-es évek" műanyagépületeknél jobb életet érdemelne. Ha rendbeszedik az építészetet, megnő a turizmus is, és nem szürke betonépületek és műanyagházak fognak eszébe jutni a külföldieknek erről az országról. Mint félig orosz ember, ezt remélem.
2021. máj. 4. 13:44
6/10 A kérdező kommentje:
4: Egyébként az ilyen emberekről kiváncsi vagyok hogyan reagálnának, ha mondjuk az Eifel torony körül szürke betontömeget, vagy Velence csatornája mentén ronda, ízléstelen műanyagépületeket találnának. Mert hát kit érdekelne, hogy az embereknek tetszik -e.
2021. máj. 4. 14:37
7/10 anonim válasza:
De akkor van-e itt kérdés egyáltalán? Ha úgyis tusz mindent.
8/10 A kérdező kommentje:
Nyilván nem tudok mindent, saját véleményt nyílvánítottam. Ezzel a kérdéssel más felhasználók véleményére vagyok kiváncsi.
2021. máj. 4. 16:09
9/10 anonim válasza:
Szerintem is az oligarchák az okai, hogy nem lehet védeni az értékes történelmi epuleteket.
Az alacsony igényű új épületek egy országban általában azt is jelzik, hogy nincs rájuk pénz. Minden korban lecserélték a régi épületeket újakra, és a műemlékvédelem nem létezett a 19. századig. Viszont ahol volt pénz, ott igényes épületek kerültek a régiek helyere, sőt egyre szebbek.
10/10 anonim válasza:
Budapest építészetét miért cseszik szét giga üvegházakkal szándékosan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!