Külföldre tervezünk ,de most testvérem nagyon mondtam hogy minek akkarunk menni ott se jobb . Csak jobb mint itt nem ? Tudom nem leszek milliomos de nem kell azon gondolkodni marad e pénz bőven kajára és tartalékolni is tudunk pénz.
Próba cseresznye.
Viszont ha nincsen normális szakmád, ott sem marad pénzed.
Nem teljesen értem a kérdésed.
Mi Németországban élünk.
Alapvetően jobb itt. De ehhez kell, hogy beszéld a nyelvet és legyen valami értelmes szakmád/végzettséged.
Pontosítsd a külföld fogalmát, nem mindegy, mit értesz ez alatt konkrétan.
Ha valamelyik fejlett nyugati országra gondolsz, akkor ott csak úgy tudsz jobban élni, ha rendesen beszéled a nyelvet és van valami normßalis végzettséged/szakmád, amivel el tudsz helyezkedni.
Ha mosogatsz vagy takarítasz, akkor nem igazán leszel jobb anyagi helyzetben, mint MO-on.
Arra vigyázz, hogy az, hogy sokkal többet keresel, nem jelenti azt, hogy annyival több marad. Ha kimész egy országba, fizetni kell egy szállást, ami sok pénzt visz el. Otthon ezt nem biztos, hogy meg kell tenned, ha pl. szüleiddel laksz. A olcsó lakbér egy kezdőfizetés bő egyharmada (ha szerencséd van). A maradékból kellene, hogy jobban élj, mint otthon.
Választhatod azt is, hogy beletörődsz sanyarú sorsodba és éveken át dolgozol, hogy aztán felemelkedj és megtaláld a magad számítását. Csak fájni fog, hogy másoknak mennyi mindenük van, míg neked szinte semmid. Ha van elég kitartásod, akkor megéri megcsinálni. Viszont sok embert láttam, aki kijött (én Angliában vagyok) és pár hét vagy hónap múlva hazament. Aztán megint kijött, megint hazament. Sokan nem tudják eldönteni, hol jobb nekik. Másrészt, ha bajod van, neked kell megoldanod egy idegen nyelven! Biztos, hogy nem leszel tele segítőkész haverokkal, amikor a szállást, a bankszámla nyitást vagy az EÜ kártyádat el kell intézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!