Szófiába érdemes lenne elutazni a vírushelyzet után?
Szófia egy nagyon kellemes város. Komolyan.
Akárhányszor szívesen megyek.
Ha elmúlik a járvány, próbáld ki.
És azokat a tanácsadókat hanyagold a jövőben, akik csak a panelrengeteget látták.
Szép város, szüleim évek óta járnak oda.
Nekem pl. Veliko Tarnovo volt nyomasztó, Neszebar pedig iszonyatosan turistás és zsúfolt.
3 éve voltam Szófiában, nekem alapvetően több volt ami nem tetszett, mint ami tetszett, de ettől függetlenül érdemes egyszer elmenni.
Ami tetszett, hogy szép rendezett a város (nyilván nem mindenhol,de a turistás részeken az), nem kell sokat költeni a közlekedésre, mert gyalog is jól megközelíthető minden. Érdekes volt számomra, milyen eltérő műúvészeti stílusú épületek voltak egymás mellett, ilyet nem ritkán lát az ember. A partiélet nagyon menő, szuper kis sörözők, éttermek vannak. A borok nagyon finomak, a Vitosa sugárútra érdemes elmenni, éjszaka sokan vannak és jó a hangulat. Kedvesek az ottani emberek, olcsó a város, szépek a templomok és más látnivalók, nincsenek turistacsoportosulások. Gyönyörűek a hegyek, amik körbeveszik a várost. Alapvetően a biztonság is rendben van, nem éreztem magam veszélyben vagy ilyesmi. A Rila kolostort pedig mindenképpen érdemes meglátogatni, gyönyörű és szuper élmény.
Na de vannak amik nem tetszettek.
Nagy a forgalom és hangos, sok a piszok, szemét, a levegő büdös, a járdák veszélyesek.
Sok a szép épület, de sok a csúnya, lepukkant is.
A lakók kedvesek, de az eladók, dolgozók általában nem segítőkészek. Taxisokkal vigyázni, úgy vernek át ahogy csak tudnak.
Sok a fura ember. Ezt nem tudom jobban elmondani, olyan "rossz kinézetűek".
Ne nagyon sétálj át csak úgy az úton, mert elég hektikus a közlekedés.
Sok a cirill betűs kiírás, a turistáknak nem adnak semmilyen érthető tájékoztatást.
Nem nagyon van információs iroda, vagy legalábbis mi nem találtunk.
A belvárosban minden drágább, mint a külsőbb részeken.
Kb ennyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!