Berlinben közlekedhet egy szőke hajú, fehér bőrű lány biztonságosan pl. szoknyában és magassarkúban?
Néhány éve még többször jártam Németországban ottani ismerőseimnél. Rákérdeztem a migráns-problémára.
- Itt abszolut nincsenek migránsok -volt a válasz.
A bevásárló utcában -egy kisvárosban- a "lányok" bementek egy drogériába. A kocsiból olyan 8-10 "barnás bőrű" fejkendős nőt számoltam meg jónéhány gyerekkel, néhányan bementeka drogériába.
A kevésbé forgalmas kertváros részen volt egy ajándékbolt (talán lakberendezési bolt).
Korábbi éveben az árú egy része gurulós polcokon ki volt tolva az utcára. Az utólsó években már semmit sem tettek ki, minden bent zsúfolódott.
Szóval, -másokkal is beszéltem- többnyire nem szívesen beszéltek róla, aki mégis az mondta: vannak negyedek, amik nem túl biztonságosak.
#11 Lehet, hogy azok nem migránsok voltak, hanem már ott születtek.
Egyébként Kreuzberg és Neukölln a bevándorlósabb részek, meg a Tegel reptérről amikor mentünk be, csupa arab feliratot láttunk, de az a reptér már úgyse üzemel.
Minden lehet, még az is, hogy az fkk-n barnultak le...
Megjegyzem, aki nem akar látni a szemétől, annak hiába mondasz bármit. (Deszkről, az orvosi rendelőtől a napokban pakoltak vissza a határ mögé jónéhány "lebarnultat".)
Egyébként meg -a déli határ közelében lakok- a közeli abc-ben a pénztárnál két sáros ruháju 30-40 év körüli paki, vagy afgán állt a pénztárnál sorba. Látszott, hogy nem nagyon értik, hogy működik itt a "rendszer" -több vásárlót maguk elé engedtek a sorból, figyeltek, s közben halkan vitatkoztak (nem angolul).
Nos, ezt egyszer már kiírtam. Néhányak szerint ezek kiránduló egyetemi ösztöndíjasok voltak.
Erre mondja a vicc: Az angol hazamegy és meséli a feleségének, ma annyi bevándorlóval találkoztam a kórházban. Az egyik vért vett tőlem, a másik megmérte a vérnyomásom, a harmadik...
A migráns és a külföldi munkavállaló Németországban nem ugyanaz. Ha nem jó kérdést teszel fel, akkor nem jó választ fogsz rá kapni.
#1 "de emlékeim szerint nem olyan rosszak az utak"
Rosszak az emlékeid, Berlinben nagyon sok helyen kifejezetten rosszak az utak, és itt elsősorban a járdákra gondolok. Sokszor nagyon apró kövekkel van beburkolva a járda, abszolút egyenetlenül lerakva.
“ Lehet, hogy azok nem migránsok voltak, hanem már ott születtek.”
Lehet, mondjuk attól még továbbvihetik a kultúrát, ami nem Európába való..
Persze, meg az is lehet, hogy nem. A különbözö bevándorlóknak részben az is problémájuk, hogy az itt (NY-EU) felnövö fiatalok nem tartják a hagyományokat, hanem átveszik az európai szokásokat.
Meg az is hülyeség, hogy "nem Európába való" a kulturájuk, ez csak propaganda. Ha nyugaton ilyet mondanak a magyarokra, akkor fel vagy háborodva, pedig nekik is más (és nem feltétlen pozitív értelemben), mint egy franciának, németnek, hollandnak, angolnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!