Londonban mit érdemes megnézni 3-4 nap alatt? Érdemes ennyi időre kimenni?
Én a 3-4 napot sétálgatással tölteném a helyedben. Vegyél egy jobb utikönyvet, azokban szoktak lenni séta útvonalak, de ha beszélsz angolul, akkor itt is körülnézhetsz:
A múzeumokkal legfőképp az a baj, hogy egyrész sokszor drágák, de leginkább iszonyatosan sokat kell várni, hogy bejuss. Persze, ha az útvonalba beleesik, azért én bekukkantanék a British múzeumba, esetleg elmennék egy darabra a Globe színházba és ha az idődbe belefér, lemennék egy tengerparti városba. Brighton a legkönnyebben elérhető, de nekem Easbourne a kedvencem.
3-4 nap nem valami sok, de mindenképp gyere és nézz körül, mert ennyi idő alatt is jó sok mindent láthatsz.
Én egy napot szánnék a City-re és környékére (Tate modern, , Millenium bridge, St Paul, St bartholomew church a Barbicannal majd jack the ripper környéke... mondjuk én nekem ez a kedvenc városrészem, szóval én itt napokat eltudok bóklászni.)
Második nap megnézném a Sohot: A parlamenttől indulnék, fel a Trafalgar square, Leicester sq, Piccadilly circus, Regent street, Oxford street... elég fárasztó túra, mert itt sok a shop, látnivaló, de ha elfáradsz, felülhetsz egy buszra, az végig visz az oxford streeten, szerintem abból bőven elég ennyi is, majd a Marble Archnal szállj le és sétálj be a Hyde Parkba. Ha keresztül mész rajta fogsz lejutni Knightsbrigde-hez, ahol érdemes megnézni a Harrodsot.
A parlamenttől érdemes menni a másik irányba is, át a hidon a túloldalra, ahol van a London Aquarium, London Eye, mert itt mindig van kirakodóvásár, live performance-ok, akiket lehet nézegetni.
A másik érdekesség még kimenni Camden piacra, sétálni a csatorna mellett, nézni az arcokat, akik itt előfordulnak.
Persze ezen kívűl még rengeteg minden van, szerintem egy élet nem lenne elég Londonra, de én talán ezeket mutatnám meg valakinek, aki csak pár napra jön.
drágák a múzeumok? akkor én hogy voltam szinte az összesben ingyen? A múzeumokkal az inkább a baj, hogy rengeteg időt igényelnek. Éppen ezért azt ajánlom, hogy egy 3 napos túra során a klasszikus értelemben vett múzeumokat hanyagoljátok.
Felsorolom mi miket láttunk:
- Madame Tussauds panoptikum -> szerintem túlértékelt, hacsak nem vonzódsz különösen a viaszból faragott hírességekhez, akkor időpocsékolás és drága is.
- St. James park + Buckingam palota -> egy sétát mindenképp megér
- Regents park -> ez is
- Tower -> nekem picit csalódás volt, gazdagabb élményekre számítottam
- Tower bridge -> bejött, meg lehet nézni a híd emelőszerkezetét (gépházát) és fel is lehet menni nézelődni a két pillért összekötő folyosókra
- London Eye -> kihagyhatatlan, csak nagy a sor mindig, vegyétek meg előre a jegyet
- Covent Garden -> szintén megér egy sétát
- Közlekedési múzeum -> nekem tetszett, sok régi villamos és egyéb járművek, többre fel lehet szállni, stb.
- Hadtörténeti múzeum (imperial war museum)-> favorit, életre szóló élmény, habár engem különösen érdekelt a 2. világháború. Tankok, repülők, történetek, hadi felszerelések fegyverek... ingyenes belépés. Viszont sok idő végignézni.
- HMS Belfast hadihajó -> ez is nagyon érdekes volt, megérte az árát, elég gyorsan végig lehet menni, több szinten mutatja be a legénység életét a hajó gyomrában
- London Dungeon -> kicsit borsos árú, régi londoni metróalagutakban berendezett Hasfelmetsző Jack korabeli londoni utca/utcák. Vezetett túra, ijesztőnek szánt dolgok mindenütt, jelenetek és helyszínek egymás után, végén tükörfalas labirintus, ahol magadra hagynak. Kihagyható, de gyerekeknek nagy élmény, azt mondom épphogy megéri az árát.
- Greenwich + gyalogos alagút -> szép hely, gyorsan ki lehet jutni a belvárosból, metró majd DLR (ezen mi blicceltünk). A gyalogos alaguton is érdemes átmenni egyszer.
- szokásos dolgok; Parlament, Westminster abbey, St. Paul katedrális, Trafalgar tér, Piccadilly, Soho
Jól be kell osztanotok, az egy környéken lévő dolgokat tegyétek egy napra, így nem kell ingáznotok.
Oké, akkor most már korrigálok... nem a klasszikus értelemben vett múzeumokra gondoltam, hanem azokra a látványosságokra, amik inkább népszerüek azok körébe, akik turistaként jönnek. Legalábbis az én ismerőseim mind a Mme Tussaud-ot, London Aquariumot, a London Eye-t, a London Dungeont, Greenwich Observatory-t és tsait akarják megnézni. Erre értettem, hogy ezek drágák és még sokszor hosszú sorokat is kell végig állni. Csak rosszul, múzeumnak hívtam őket. Amúgy igen, azt én is tudom és megerősítem, hogy a múzeumok, mint a National Gallery, British museum, Imperial War, Sience musuem, Natural History stb ingyenesek.
És hozzátenném, hogy szerintem is az Imperial War a legjobb, bár egyszerre megnézni az egészet nagyon sok. Én spec kifordultam pár óra múlva, mert tömény volt. Nem gondoltam volna, hogy képes leszek kikészülni valamitől, de ettől sikerült. De tényleg jó, csak nem egy pár napos túra keretében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!