Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mitől emelkedett meg így a...

Mitől emelkedett meg így a nyaralás ára?

Figyelt kérdés

Minden éven járok nyaralni, és azt tapasztaltam, hogy a nyaralások ára durván megemelkedtek.

A Bookingon is, és az utazási irodáknál is. Értem én, hogy pótolni kell a tavalyi év kiesését, de én pont arra számítottam, hogy áresés lesz, hogy csalogassák a vendégeket.

2021. febr. 9. 08:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
97%
válság van
2021. febr. 9. 09:37
 2/18 anonim ***** válasza:
96%
Azért ez változhat még, amikor majd elkezdenek az országok egymás után nyitni.
2021. febr. 9. 10:33
 3/18 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Szerintem akkor még nagyobb drágulás várható.

2021. febr. 9. 10:36
 4/18 D. Brasco ***** válasza:
63%
Tekintve,hogy az utobbi időben itt is volt egy vagon kerdes ezzel kapcsolatban,hogy dragulni fog az utazas vagy olcsobb lesz.....nos nem tudom mire számitottatok.......nyilván kb soha nem látott drágulás van,ami biztosan igy is marad amig az orszagok el nem kezdenek nyitni,de nagy áresésre akkor sem kell szamitani,mert a piacgazdaság rohadtul nem igy működik,hogy ha nincs kuncsaft (vagy nem eleg) akkor adjunk mindent szarért-hugyért aztán kész is.
2021. febr. 9. 10:39
 5/18 anonim ***** válasza:
90%
Nem is azt mondtam, hogy olcsóbb lesz, hanem hogy változhat :D
2021. febr. 9. 10:41
 6/18 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó, hogy szarért-húgyért, de ha valami nincs kereslet, akkor annak nem az ára nő. Alapesetben.

A nyitással kapcsolatosan pedig nem tudom, hogy miért az áresést említitek, szerintem akkor még nagyobb emelkedés lesz.

2021. febr. 9. 11:04
 7/18 anonim ***** válasza:
23%
Pont az általad említett kereslet-kínálat elve miatt a robbanásszerűen megugró kínálat az ár csökkenéséhez vezet. A kerelet meg nem fog olyan mértékben nőni, hiszen nem mehet el mindenki azonnal szabadságra aki tavaly nem volt.
2021. febr. 9. 11:20
 8/18 anonim ***** válasza:
96%

Egyik oldalról így akarják kiballanszolni a veszteségeket.

Másik oldalról az intézkedések (távolságtartás stb.) valahol kevesebb vendéget tudnak fogadni, ezt is így balanszolják.

A harmadik, hogy a forint 10%-kal kevesebbet ér, mint 1 éve.

2021. febr. 9. 11:20
 9/18 A kérdező kommentje:

"robbanásszerűen megugró kínálat"

Kínálat szerintem nem kisebb, mint tavaly. Ezért nem értem.

utolsó: Igen, még ez is közrejátszik.

2021. febr. 9. 11:22
 10/18 anonim ***** válasza:
61%

Mert azok megfizetik, akik ki akarnak szabadulni otthonról.

Ezek az üzletágak csak ebből élnek, szóval nekik emelni KELL, mert a kiesett bevételek csak így mérsékelhetők. Ők nem tudnak mit csinálni a költségekkel, az épület díjait, alkalmazottakat fizetni kell.

Egy részük nem képes rá itthon sem és csődbe megy, a nagyobbak pedig szépen felvásárolják őket jó nyomott áron. Kik is érdekeltek annyira ebben? Milyen szállodaláncok mögött van politikai érdekeltség?

2021. febr. 9. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!