Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mennyire jön ki egy korfui...

Mennyire jön ki egy korfui nyaralás 3 főnek 1 hétre?

Figyelt kérdés

Eddig én így számoltam:

-Repülőjegy: 200 ezer fölött mindenképpen, több időpontot is néztem, de olyan 250 ezernél nem több

-Szállás: 120 ezertől kezdődnek a normálisabb, már elfogadható airbnb-s szállások, de szerintem olyan 150 ezer lesz kb.

-Autóbérlés: ez 90 ezer körül van a legolcsóbb 7 napra

-Költőpénz: nem tudom mennyit lenne érdemes vinni, talán 250 eurót?

Tehát így gyakorlatilag több, mint fél millió forintot számoltam. Ez reális lehet? Vagy ennél több vagy kevesebbnek kell lennie?

Köszönöm!

2021. jan. 28. 12:29
 1/6 anonim ***** válasza:
47%

A repjegy nagyon drága, nem tudom hol nézed. Görögországba ennél sokkal olcsóbban is ki lehet fogni wizz/ryan vonalon. Persze ha úgy mész, hogy csak Korfu és x héten, akkor ez lesz, de ha egy kicsit rugalmasabb vagy, akkor rengeteget lehet spórolni. Én úgy szoktam, hogy nézem a repjegyeket, de nem csak adott helyre, hanem ami épp olcsó és megfelel az igényeknek (pl legyen tenger, vagy lehessen túrázni). Nézem hozzá a szállásokat, airbnb es booking is. Az autó is simán lehet olcsóbb olyan 50ig talán le fog menni. Lemondhatót foglalj és nézz vissza később, mert ilyenkor drágabbak még. Az időpont is rengeteget számít, amennyire tudod, kerüld a főszezont. Drágább, zsúfoltabb és rengeteg helyen (pl ciprus) még szeptember végén is strandidő van, júliusban meg lehet kornyadozni 40 fokban ha épp kifogod (szó szerint 40, nem túlzok). Ha nem lett volna covid, akkor ősszel mentünk volna a vörös tengerhez.

Európán belül még sosem költöttem több, mont 50 ezret repjegyre és voltunk görögorsságban, cipruson, máltán, spanyolországban...

Számold hozzá a helyi árakat is. 250 euro Európában hamar elmegy, de szegényebb országokban sokkal messzebre visz. Thaiföldre covid előtt 130 volt a rejpegyünk, de utána ott 100 ezerből 2 hétre volt full jó szállásunk és 800-1000 ft-ból jókat lehet enni. Nem mindig az a drágább, ami annak hangzik.

2021. jan. 28. 13:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Ja és ez tavalyi tapasztalat. Idén nem néztem még, hogy hova lehetne menni. Nem vagyok optimista a a coviddal és elszállt az euro árfolyam is. Lemondható dolgokat nyugodtan nézegess, de nekem tavaly nyáron annyi stressz volt a szervezés, hogy idén inkább bele sem kezdtem.
2021. jan. 28. 13:43
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha az étkezés nincs benne, akkor a 250 Euró kevés költőpénznek.
2021. jan. 28. 22:33
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Kedves #1 válaszoló!

Nézd meg a repülőjegy árakat Korfura most légy szíves. A Wizz Air-nél és a Ryanair-nél is. Június elejétől augusztus végéig megnéztem a lehetőségeket, és 50.000 ft volt a minimum szinte mindig, és ez sima, nincs benne feladott poggyász, mert olyan is lesz egy valószínűleg.

Az autókat is néztem több helyen, mindenhol ennyi, igaz nyár elején kevesebb, augusztusban sokkal többre jön ki, viszont ha nyár elején mennék, akkor meg a repülőjegy sokkal drágább, majdnem dupla annyi lenne, augusztusban pedig olcsóbb.

Arra gondoltam, hogy a repülőjegyet-szállást-autót csak a nyaralás előtt 2-3 héttel foglalom le, az reális lehet? Valószínűleg akkor fogom tudni a legjobb áron, legalábbis eddigi tapasztalataim szerint.

2021. jan. 28. 23:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Lol, most nézem, hogy nullára pontoztál, nem éppen jön meg a kedvem, hogy segítsek rajtad, de tessék, azért belinkelem. Jeleneg 31 ezer, június elején, ha máskor kattintasz, akkor változhat, nekem most 31-et ír tényleg. 3 emberre ez 93 nem 250.

[link]

Az utazómajom sokszor kínál ótvar szállást, nem nyitottam meg, de valószínűleg érdemes mást foglalni kicsit drágábban. Legyen ingyen lemondható és havonta nézz vissza, hogy van-e jobb ajánlat.

Aki olcsón utazik az mind így csinálja, a többiek meg lepontozzák gyakorin, hogy nem is igaz, mert aznap is drága a repjegy nézzük meg.

Szóval tartom álláspontom, hogy aki 250ért vesz 3 jegyet korfura az nem tudja hogy kell repjegyet keresni. Ha két hétre előre veszed, akkor garantáltan drága lesz, mostanában sokat ér az a tudás, hogy biztos mehetsz-e. Az autót nyugodtan foglald le INGYEN LEMONDHATÓRA és akkor ha lemegy az ára (mert eddigi tapasztalataim szerint lesz ez még olcsóbb), ha nem, akkor pedig ennél drágább tuti nem lesz.

Én am továbbra sem vettem magamnak semmilyen repjegyet, mert félek a korlátozásoktól. Ahogy lesz vakcinaútlevél vagy bármi biztos, valószínűleg meg fognak ugrani az árak, szóval nem biztos, hogy az én módszerem a jó.

2021. febr. 4. 16:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm, nem pontoztam senkit. Most pontoztalak már, most nézd meg a % -ot.
2021. febr. 5. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!