Nyaralás Albániában?
Sziasztok. Kíváncsi lennék a tapasztalataitokra, véleményetekre.
Kérem, hogy csak azok írjanak, akik voltak már Albániában.
Több kérdésem is lenne:
1.: Hogyan éri meg jobban Albániába utazni? Repülővel vagy autóval?
2.: Melyik az a hely, amit érdemes meglátogatni, érdemes odamenni nyaralni? (tengerpart)
3.: Voltatok az alábbi helyeken? Mik a tapasztalataitok? Megéri? Ezeken a helyeken milyen jó szállodák/apartmanok, éttermek, kikapcsolódási lehetőségek vannak?
Melyik strandra érdemes menni? (akár ezeken kívül is)
Az egymáshoz közel lévő helyek közül melyiken érdemes szállást foglalni inkább? (hol érdemesebb) (már ahol van ilyen lehetőség)
- Saranda
- Ksamil
- Dhörmi
- Durrös
Illetve még az lenne a érdésem, hogy van-e valami fontosabb dolog, amit érdemes tudni, ha albániában szeretnénk nyaralni.
És milyen nyelven érdemes jól tudni?
Előre is köszönöm
Nyilván repülővel éri meg jobban.
És milyen nyelven érdemes jól tudni?
Angollal és olasszal szerintem simán meg tudod magadat értetni, de talán még némettel is.
1. Köszönöm
Többiek, neten már olvastam sokat, de kivancsi lennek mások velemenyere is
Sarandë mellett van Ksamil. Azokat egybe lehet kötni. Pihenésre a legjobb.
Durrës a "Balkán Miamija". Semmi extra, sugárút, kétoldalt hatalmas szállodák.
Dhermiben mi nem voltunk, inkább Berat. Gjirokaster régi kisvárosok, gyönyörűek.
Egyértelműen kocsival, mi is azzal voltunk, helyben rugalmasabb vagy, Koszovón keresztül Tirana egy nap alatt simán megvan. De mehetsz Macedóniának is.
Szinte mindenki beszél valamilyen idegennyelvet. Ha nem is az angolt, de olaszt sőt németet franciát is. Ezt tapasztalatból írom.
Egyik kedvencem, szerintem többet ér mint egy horvát nyaralás. Legdrágább éttermi számlánk 9€/fő volt. Szeptember végén, 30-35 fokban.:)
Utolsó,
Hárman vagy négyen mennénk
Többnyire 3-4 embernél is repülő. Hülyeség, hogy jobban mozogsz autóval, szinte bárhova eljutsz helyi tömegközlekedéssel, illetve mindenki fuvaroz feketén embereket, illegál taxis minden albán, kirakadok a kezed és kész. Így tudsz meg többet a helyiekről.
Autóval Szarajevó felé szoktam menni, de minden útvonalnak van előnye, árérték arányban Bosznia a legjobb. 13 óra Skodra mondjuk, persze függ attól mennyit állsz a határon.
Legjobb helyek Saranda, Ksamil. Dürrest kihagynám. Rengeteg szállás van. Talán Sengjien, ott Lezah-nal kell lemenni a tengerpartra, az is érdekes. Ha jó időben mész érdemes felmenni a helyekbe, olyan helyekre, amiket nem írnak fórumokon. Ilyenkor hideg van ott fenn.
Mit érdemes még tudni?
falemenderit = köszönöm
nyö raki tu lutem = egy pálinkát kérek :)
Amúgy egy muzulmán ország, ha még nem hallottad volna, ne szidd a muszlimokat hangosan angolul, meg az ilyen vallásfikázás arrafelé nem divat.
Lazarath known, as the cannabis capitol of the earht
*hegyekbe
Érdemes felmenni a hegyekbe, olyan helyekre, amiket nem írnak fórumokon, de nem most télen.
Ha Bosznia felé 100 ezer forintból fordulok meg Suzukival, ha lemegyek Korfuig, meg persze autózom országon belül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!