Kezdőoldal » Utazás » Európa » Málta vagy Albánia szebb?

Málta vagy Albánia szebb?

Figyelt kérdés
Strandok, kirándulóhelyek szempontjából.
2021. jan. 20. 16:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%

Ahogy mondani szokás: kinek a pap, kinek pedig a ló****.

Szerintem mindkettő gyönyörű, Albánia mondjuk szerintem inkább a tájakért érdekes (ami Máltán kevéssé gyakori), a legelő nyájakért illetve az emberek vezetni tudásáért (itt volt néhány vicces élményem). Máltán pedig érdekes maga a kultúra, az építészet.

Ha az ember által épített szépeséget preferálod akkor Málta, ha a természeteset akkor Albánia. Kirándulóhelyek szempontjából inkább Albánia, de Málta is ugyanolyan jó lehet. Strandok szempontjából inkább Málta.

2021. jan. 20. 16:49
 2/12 D. Brasco ***** válasza:
25%
Kicsit konkretizalhatnad,hogy számodra mit jelent az hogy szebb,mert Máltában meg Albániában kb annyi a közös,hogy mindkettő egy ország,de ezzel kifújt!
2021. jan. 20. 17:28
 3/12 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy strandok meg látnivalók (hol szebb a táj).

Albániában a déli részre mennénk, szerintem annál szebb lehet Gozo vagy Comino legalábbis képekről nézve.

2021. jan. 20. 17:41
 4/12 anonim ***** válasza:
82%
Albánia természeti kincsekben és látnivalókban bőven gazdagabb. Az emberek is jóval nyitottabbak és vendég szeretőbbek.
2021. jan. 20. 17:41
 5/12 anonim ***** válasza:
82%
Így van, Albánia a természeti látnivalók miatt érdekes (az épített környezet néhány üdítő kivételtől eltekintve az elfogadhatótól az ocsmányig terjed), Máltán inkább a kulturális és építészeti örökség erős. Strandok tekintetében a máltai strandok elég szűkösek a sziklás partvonal miatt, Albániában többnyire természetesebbek, de infrastrukturálisan valamivel elmaradottabbak. De mondjuk Sarandëval nem nyúlhatsz mellé például. Ezzel együtt mindkét nyaralás élménydús lesz, igazán rosszul nem választasz egyikkel sem.
2021. jan. 20. 18:00
 6/12 anonim ***** válasza:
91%
Egyértelműen Albánia. Olcsóbb, nagyobb, érdekesebb, sokszínűbb. A déli részen valóban csodálatos a tengerpart.
2021. jan. 20. 18:10
 7/12 anonim ***** válasza:
89%

Maltan az epiteszet erdekes, de taj az aligha van. Max Gozon.

Albaniaban gyonyoru taj az van.

2021. jan. 20. 18:52
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Albániában északon és délen is megfordultam már. Északon Durres nagyon pezseg szezonban, km hosszú, nagyon tiszta, homokos strandja van. Saranda és főleg KSAMIL pedig valami gyönyörű, utóbbinál olyan hófehér homokos tengerpart van, mint a Maldív-szigeteken. Annyi, hogy a déli part többnyire sziklásabb, jobban mélyül, észak pedig homokos, sekélyebb. Délen található a Kékszem forrás is, ami szintén egy fantasztikus természeti látnivaló.

Málta tényleg inkább az építészetben veri Albániát, de egyébként rém túlárazottnak gondolom.

2021. jan. 20. 22:11
 9/12 anonim ***** válasza:
13%
Inkább a Mátra vagy a Tátra.
2021. jan. 21. 01:12
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Albánia változatosabb. Málta szép csak kicsit egysíkú nekem.
2021. jan. 21. 05:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!