Szerintetek melyik a legjobb, legfejlettebb, legliberálisabb Európai főváros?
Majdnem ráböktem Londonra, de amiket az ismerőseim mondtak azok alapján Berlin. Egy barátom sokat élt Londonban, végül brit állampolgár lett, aztán elköltözött Berlinben. Ő azt mondta a berlini éjszaka sokkal menőbb. A többi ismerősöm is Berlint erősíti, csak én ott nem nagyon voltam.
Azt a vonalat is erősíteném, hogy Amszterdam vagy Hollandia fejlettebb, liberálisabb Berlinnél.
Legfejlettebb, legszabadabb országok mégiscsak Norvégia, Finnország, Svédország.
De Tallinnban és Ljubljanaban mintha csodák történnének mostanság :)
Közelítsük meg egy másik oldalról a kérdést még egy pillanatra:
Az angolok nem tudnak megszólalni más nyelven, többségük angolul se nagyon.
Hát ha a franciák híresek valamiről, hogy sznobok és nem tudnak megszólalni más nyelven.
Szerintem a németek tudnak angolul, de javítsatok kérlek, ha tévedek.
Franciaországban konkrétan sehol nem volt problémám az angollal, pár idősebb franciával nem nagyon tudtam beszélni, de azért európaiként egy neolatin nyelven írt étlapot ki tud bogozni az ember meg tud köszönni, ennyivel meg az alap dolgokat lehet intézni. Egész Európában elég könnyen lehet nagyvárosokban boldogulni angollal. Volt jugoszláv országokban gyakorlatilag mindenhol, Kijev sem problémás, még Kisinyovban meg Tiraszpolban is meg lehetett oldani.
Az meg, hogy valamelyik angol dialektust nem érted, nem jelenti azt, hogy az adott ember ne beszélne hibátlanul az anyanyelvén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!