Miért szeretik olyan sokan Angliát?
Én meg Olaszországban nem voltam,de itt élek Angliában lassan 4 éve..Én például nem szeretem.Az időjárás elviselhetetlen,mert tényleg mindig ködös,esős,szeles idő van...Az elmúlt 4 évben többször eláztam, mint a 33 évben amíg otthon éltem..Igazából annyiféle ember él itt kint,hogy ritka kincs ha találsz jó barátokat..A munka ugyanolyan monoton ,és sokszor ugyanazok a "szokások" vannak mint otthon..Az ügyintézés és az ügyintéző dolgozok ugyanolyan flegmák és ugyanolyan nehéz intézni mint otthon..Szóval ha valaki nemcsak bulizik,ha valaki már több éve kint van az tudja,hogy nem is olyan jó Anglia..Csak két dolog miatt érdemes itt maradni,és talán emiatt szeretik sokan.
1. nagyon jó nyelvtanulási lehetőség..
2. Igaz drága az élet kint(nem olcsó sem a szállás,sem a útiköltség,és sem az élelmiszer)de valahogy mégis kijössz a havi fizetésedből,és nyugodtabban alszol..
Amikor ugyanannyit dolgozol mint otthon,és megkapja az ember a fizetését,persze mindent kifizet...még marad is neki..Tud ruhát venni,tud néha elmenni egy étterembe,vagy csak szórakozni..Nem kell aggódnia,hogy a következő fizetésig nem marad pénze..Azt hiszem sok embernél ez a döntő érv..
De maga Anglia koszos,büdös,hideg,esős,szeles,és sokszor unalmas ország...
ma 11:33 vagyok..
Még valamit..
A párom,és a barátaink többsége hasonló véleményen van mint én..nem szeretik az országot,de a pénz nagy úr!
A fiam aki tanul,és még pár hasonló korú fiatal viszont szereti,mert ők úgy érzik a lehetőségük itt sokkal jobb mint otthon..Úgy érzik itt kint többre képesek,több mindent elérhetnek...De azért ők is hazajárnak "nyaralni" minden évben,mert a meleg hiányzik nagyon..
Köszi a válaszokat!
Viszont ezt a "lehetőséges" dolgot nem értem. Szerintem nem kell ahhoz Angliába menni hogy, jobban élj. Németországban, Ausztriában és a déli országokban is jobban meg lehet élni szerintem mint nálunk.
ma 11:33 vagyok..
Mit nem értesz a lehetőségeken?
Azért vagyunk Angliában mert angolul tudunk csak.Nem tudok sem én sem a családom egy szót sem németül..akkor minek menjen olyan országba ahol a német nyelv a kötelező??
Az ember eleve olyan országot választ ha már külföldre kell menni a jobb életszínvonal lehetősége miatt ahol nyelvileg is tud érvényesülni..Hiába mennék ki Németországba ha nyelvtudás hiánya miatt senki nem alkalmazna..Oda megy az ember ahol több esélye van...
Anglia ilyen téren több esélyt ad,mint bármelyik más ország..Persze ha valaki németül tud nagyon jól az egyértelmű,hogy német nyelv területű országokban próbálkozik..Ha valaki francia nyelven kommunikál nagyon jól,akkor őt sem az osztrákoknál vagy az angoloknál fogod látni..
Én is Angliában élek és az egyik előző válaszolóval ellentétben szeretem. Ha már azt választottam, hogy ide költözök,akkor megpróbálom megtalálni a pozitívumát, mert csak rajtam múlik, hogy jól érzem magam a bőrömben vagy sem. Az én választásom az, hogy jól szeretném érezni magam és épp ezért észreveszem azt, hogy míg otthon mindenki megpusztul a forróságtól nyáron, addig itt kényelmesen tudok menni dolgozni, mert ki a francnak kell kánikula, amikor épp nem víz mellett van és nyaral. Márpedig az év nagyrészében nem nyaralunk.
Nem mondom, hogy nem hiányzik kicsit több napsütés, de semmivel sem szarabb az idő, mint otthon, ahol meg vagy nagyon meleg van, vagy nagyon hideg (téli mínusz fokok ugye, itt nem igazán ismertek) és hozzáteszem, hogy az eső sem olyan, mint otthon. Sokszor észre sem lehet venni. Nekem se ernyőm, se esőkabátom és már 2+5 éve vagyok itt.
Az ország gyönyörű. Rengeteg fantasztikus hely van, ahova kirándulni lehet menni. Sok program van és sokszor vannak kedvezmények is, utazásra, belépőkre, csak ki kell használni a lehetőségeket. Én is így teszek, és bejártam UK-t.
A munka keményebb itt, mint otthon. Itt nincs netezés, meg lógás munkaidőben. Sok helyen dolgoztam itt is, otthon is és biztosan állíthatom, hogy összehasonlíthatatlan a munkamorál. De ez a fizetésekben is meglátszik, ami itt magasabb. Pontosabban jobban ki lehet jönni a bérből mint otthon. Az élelmiszer nem drágább. Én mikor hazamegyek és megtömöm anyu hűtőjét jóval többet hagyok a pénztárnál, mint amennyit itt szoktam 1-1 bevásárlásnál hagyni 2 főre. A ruhák szintén olcsóbbak és jobb minőségűek.
Ha utazni szeretnél, a repjegyek szintén olcsóbbak innen, mint otthonról. Valamint az ilyen előre befizetett szállásokat is sokszor olcsóbban lehet találni, mint otthon. Mivel itt tömegfogyasztásról beszélünk és az emberek tényleg fogyasztanak (legyen szó bármilyen termékről szolgáltatásról) tudnak kedvezményeket adni.
Az emberek felé pedig nyitni kell és kiderült, hogy nem is olyan borzalmasak. Sok magyar alapból hülyének nézi őket, de szerintem teljesn normálisak. Nincs több dilijük, mint nekünk magyaroknak... vagy inkább fogalmazhatnám úgy, hogy semmivel sem jobbak, vagy rosszabbak mint mi. Ők is ugyanolyan emberek, mint mi magyarok, csak más a kultúrájuk és épp ezért különbözünk egymástól. De mindenki tanulhat a másiktól sokmindent.
Az pedig, hogy miért Anglia, nem csak azért az a válasz, mert angolul beszélek és sehol máshol nem beszélik, hanem leginkább az, hogy Anglia (illetve GB) volt az első és szinte egyetlen ország, ami a csatlakozás után megnyitotta a határait és nagyjából minden akadály nélkül be engedett minket. Minden más országban korlátozás volt bevezetve. Ez Németo-ban és Ausztriában még midnig él. Azaz egy évben a kvótán felül nem engednek be senkit. És akit beengednek is, szigorúbban ellenőrzik, mint itt.
A skandináv országokban meg lehet, hogy beszélnek angolul, de ha oda akar az ember bejutni, a helyiek nyelvtudása nélkül, akkor valami olyan munkát kell csinálni, ami nagyon extra, és kimagaslóan jó benne. A többség azért nem ez a kategória.
Az én kinti ismerőseim pedig többnyire szeretnek itt lenni. Két páros nem szereti csak. Az egyiknek igazából az otthon maradtak hiányoznak, túl szoros a család... a másik pedig nem is akarja jól érezni magát itt. Alig tesz valamit az előrelépésért, mindent csak ingyen akar és persze ez itt nem működik. De érdekes módon haza ők sem mennek.
Én sajnálom őket, mert csak saját magukon segíthetnének, ha megpróbálnák észre venni a jó dolgokat is itt, mert sok van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!