Finnország vagy Norvégia jobb e egy külföldi számára?
Én Finnországban élek, sok ismerősöm van Norvégiából. Annyi biztos,hogy az oktatás Magyarországhoz és Norvégiához képest fényévekre van (főleg Magyarországhoz viszonyítva), nagyon minőségi. Én már itt jártam ki a gimnáziumot és az egyetemet is, viszont tanultam Magyarországon is.
Nem tudom a te szakod indul e angolul,de fontosabb szakok, orvosi, jogász stb. csak svédül és finnül indulnak, érdemes előtte utána nézned.
Itt szerintem mesés az élet, de én már teljesen beilleszkedtem, állampolgár is vagyok és felsőfok fölött beszélem a nyelvet, valamint a svédet is (2. hivatalos nyelv). Amíg nem beszéled a nyelvet, addig viszont szerintem nehéz, de ez így van Norvégiában is. Melyik nyelvet szándékozod megtanulni? Ez attól függ.
Ha gondolod tőlem kérdezhetsz. Azt nem tudom, hogy fogadják a kelet-európai munkaerőt, mert én nem tartom magam annak, így ők sem tekintenek annak. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!