Kezdőoldal » Utazás » Európa » Finnország vagy Norvégia jobb...

Finnország vagy Norvégia jobb e egy külföldi számára?

Figyelt kérdés
Szeretnék majd ha felvesznek egyetemre kimenni Norvégiába vagy Finnországba, az 2 év mire eljutok a felső oktatásig, remélem addig le csillapodik a járvány, és érdekelne hogy szerintetek kint milyen az élet? Én fotó és mozgókép tanulmányaim mellett természetesen magánvállalkozóként mennék ki vagy pedig valamelyik helyi tévés csatornához jelentkeznék. Szerintetek így mennyire lehet nehéz elhelyezkedni? Illetve melyik országban nagyobb az elfogadás a kelet-európai munkaerő iránt? Melyik országra mondható hogy élhetőbb ott az élet?
2020. nov. 23. 14:50
1 2
 1/11 D. Brasco ***** válasza:
45%
Kezdjük már ott,hogy melyik ország nyelvét beszéled erős középszinten?
2020. nov. 23. 15:28
 2/11 anonim ***** válasza:
63%

Én Finnországban élek, sok ismerősöm van Norvégiából. Annyi biztos,hogy az oktatás Magyarországhoz és Norvégiához képest fényévekre van (főleg Magyarországhoz viszonyítva), nagyon minőségi. Én már itt jártam ki a gimnáziumot és az egyetemet is, viszont tanultam Magyarországon is.

Nem tudom a te szakod indul e angolul,de fontosabb szakok, orvosi, jogász stb. csak svédül és finnül indulnak, érdemes előtte utána nézned.

Itt szerintem mesés az élet, de én már teljesen beilleszkedtem, állampolgár is vagyok és felsőfok fölött beszélem a nyelvet, valamint a svédet is (2. hivatalos nyelv). Amíg nem beszéled a nyelvet, addig viszont szerintem nehéz, de ez így van Norvégiában is. Melyik nyelvet szándékozod megtanulni? Ez attól függ.

Ha gondolod tőlem kérdezhetsz. Azt nem tudom, hogy fogadják a kelet-európai munkaerőt, mert én nem tartom magam annak, így ők sem tekintenek annak. :)

2020. nov. 23. 15:29
 3/11 A kérdező kommentje:
Most még csak a németet beszélem ilyen B2-es szinten, de szerintem ha neki feszülök és tanfolyamra megyek belőle, meg tudnám tanulni a finn vagy norvég nyelvet is, csak ezért is tettem fel a kérdést, hogy melyik irányba érdemesebb akkor erőfeszítéseket tenni. :)
2020. nov. 23. 15:35
 4/11 anonim ***** válasza:
64%
Norvégia jobb egy külföldinek. Eleve gazdagabb valamivel plusz több a külföldi mint Finnben és a finn inkább nacionalista nép.
2020. nov. 23. 16:57
 5/11 anonim ***** válasza:
87%
Mindkét hely abszolút élhető. Dánia kimondott okkal van kizárva? Mert ha nem, érdemes lenne megfontolni. Diákként nem ismerem a helyet, de ha jól tudom a felsőoktatás feltételei kedvezők a külföldieknek. (Majd egy jobban informált fórumtárs megerősít vagy cáfol.)
2020. nov. 23. 17:50
 6/11 anonim ***** válasza:
89%
Nyelvtanulás szempontjából Norvégia fényévekkel egyszerűbb, főleg, hogy valamennyire azért beszélsz németül. Azt viszont ne 16 évesen próbáld kitalálni, hogy médiamunkás leszel külföldön, mert egyrészt két év múlva jó eséllyel tök mást fogsz gondolni, másrészt nem nagyon van kikövezett út.
2020. nov. 24. 00:31
 7/11 anonim ***** válasza:
19%
Norvégia jóval élhetőbb, mint Finnország, a külföldieket is befogadják!
2020. nov. 24. 18:05
 8/11 anonim ***** válasza:
84%
a finnek sztem elobb fogadjak be a kulfoldit tekintve hogy eu tag mig norvegia nem
2020. nov. 27. 17:16
 9/11 anonim ***** válasza:
55%
Az ország előbb befogadja őket, de a finn emberek nem nagyon
2020. nov. 27. 18:06
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
hat nem tudom... a norveg nokre is mindenki azt mondja hogy introvertaltak, meg bizalmatlanok az idegenekkel szemben stb... aztan youtubeon csomo video van hogy csak ugy felszednek noket norvegiaban. A svedekre meg finnekre is ezt mondjak, de ott is kb ugyan ez volt a helyzet a tobbi videoban. Lehet fake, de lehet hogy csak a skandinavok ilyen toketlenek, es akkor kitudja hogy a tobbi allitas az emberekre mennyire igaz :D
2020. nov. 28. 00:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!