Melyek a legdepresszívebb városok, ahol jártatok?
Nekem depressziv minden hely, ami teljesen sik. Ahol meg ha nem is regi hazak, de regi utcak sincsenek. Tomegturizmus celjabol egy lendulettel felhuzott turista gettok pl.
Mint kivulallo idegen, egy nyomornegyedet is hangulatosnak talalok, ha hegyes, dombos, van novenyzet, es a hazaknak lelkuk van.
Itthon: Ózd, Komló, Dunaújváros, Salgótarján, Kazincbarcika, Tiszaújváros
Európa: Kisinyov, Bukarest, Jászvásár, Athén, Szófia, Lodz, Szkopje, Belgrád, Odessza, Kijev, Minszk
de én még idesorolnám Helsinkit, Olsot és a legtöbb német nagyvárost is. Ezek a városok nagyon gazdagok, rendezettek, de a skandináv városokban egyszerűen nincs semmi érdekes, olyan mintha a 20. században épültek volna, holott elég régi városok (bár ez szubjektívum). Aki járt már a német nagyvárosokban (Köln, Hamburg, Frankfurt, Berlin), az tudja hogy a háborúban a középkori belvárosukat a földdel tették egyenlővé. Helyükre pedig undorító betonnegyedeket emeltek. Igaz vannak elvétve restaurált, vagy rekonstruált épületek, de ezek így kevesek önmagukban.
Amerika: Detroit, Los Angeles, St. Louis, Mexikóváros, Caracas
Ázsia: Ulámbátor, Peking, Jakarta, Dakka, Újdelhi, Kalkutta, Mumbai, Iszlamabad de a sort még hosszan lehetne folytatni..
Afrika: Fokvároson és Johanesburgon kívül sztem mindegyik város undorító
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!