Nem kell ehhez Svédországba menni. Én ezt tapasztaltam Magyarországon a nyáron. Mintha nem is lenne vírus. Akin volt maszk az is tologatta magán vagy az állán volt. Furcsa is volt. Mikor visszajöttem ahol most dolgozok meg mindenki maszkban volt ami eltakarja az orrát is, és betartják a távolságot is. Többnyire. Persze vannak kivételek, de akkor is óriási volt a különbség.
2020. okt. 16. 21:25
2/20 A kérdező kommentje:
Igen de Svédországban ez általános itt meg mondjuk úgy hogy kicsit sem mert hiába volt enyhités a nyáron attól még ugyanúgy mantázták hogy maszk, távolság, nyaraljitthon.
2020. okt. 16. 21:40
3/20 anonim válasza:
Svédországban élek. Valamit félreértettél. Maszkot ugyan nem viselünk de korlátozások és távolság tartás itt is van.
Gyülekezetek max 50 fő, éttermekben minden második asztal, sokan otthonról dolgoznak, gimnázium diákok otthon tanulnak, senki sem ráz kezet, stb.
2020. okt. 16. 22:19
4/20 anonim válasza:
Sziaa :)
Utolsóval értek egyet azzal az icike-picike különbséggel, hogy a nyár után megnyíltak a gimnáziumok (én is itt élek, gimibe járok szóval ezt az egyet jól tudom :D) Amúgy meg vannak korlátozások, csak sokkal kevesebb mint más országokban. Itt nem kötelezték a maszkot, hanem inkább rábízták ezt a dolgot az emberekre és az emberek gondolkodnak annyira logikusan, hogy nem mennek tömegbe, nem ülnek le idegenek mellé a buszon és otthon maradnak, ha van bármilyen apró kis szimptómájuk.
2020. okt. 17. 01:12
5/20 lencsefőzelék válasza:
Nem csak Svédországban van így, hanem az északi országok zömében: Dániában, Finnországban, Lettországban, Észtországban. Pl. a múlt hétvégén játszott a Fradi női kézilabdacsapata Dániában, és a szurkolók maszk nélkül ültek a lelátón. Tallinnban beszélgettem egy szállodai recepcióssal, mondta, hogy nem is emlékszik rá, mikor látott legutóbb maszkos embert. Én mondjuk láttam 1-2 öregasszonyon meg egy ferdeszemű turistalányon maszkot, de jó volt látni, hogy ott mennyivel szabadabban élnek az emberek a „járvány” ellenére is. A vírushiszti - turista szemmel - csak feliratokban volt jelen.
2020. okt. 17. 01:23
6/20 anonim válasza:
Én Skóciába mennék jövő augusztusban (idén augusztusról raktam át), de ha így mennek tovább a dolgok, lehet inkább átcserélem valamelyik északi országra. :)
2020. okt. 17. 09:21
7/20 anonim válasza:
3: És koncerteket, rendezvényeket illetően mi a szabály?
2020. okt. 17. 09:22
8/20 anonim válasza:
A rendezvények nagy része le lett mondva, mi például mentünk volna egy Bryan Adams koncertre, de nem lett belőle semmi... Futóversenyeket, nagyobb előadásokat és fesztiválokat sem tartottak meg idén, és amit mégis, ott nagyon korlátozott számú résztvevő lehetett csak :/
2020. okt. 17. 11:15
9/20 anonim válasza:
8: De helyi zenekarok koncerteznek limitált létszámmal?
2020. okt. 17. 11:17
10/20 anonim válasza:
Én úgy tudom hogy nem igazán, a limitált létszám miatt (50 személy max) nem éri meg nekik.. Stockholmban most tüntettek a héten az emberek hogy engedjék meg hogy többen mehessenek kulturális előadásokra, koncertekre, de egyelőre nem terveznek enyhíteni a korlátozásokon..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!