Jövő héten lesz a Szülinapom és már régóta azt terveztük hogy elmegyünk a práterbe, Ausztriába. De most ugye megint közbejött a koronavírus. Le vannak zárva a határok? Valamint ha nem akkor ki tudok menni egy hétvégére úgy hogy ne keljen karanténba mennem?
Kimenni van lehetőség, sőt vissza is tudsz jönni. De rád is vonatkozna a 2 teszt vagy a 2 hét hatósági karantén. Szülinapod jövőre is lesz.
2020. szept. 3. 23:29
3/13 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a segítséget!
2020. szept. 4. 00:27
4/13 anonim válasza:
Óriáskerék Pesten is van, Siófokon, Győrben sok helyen.
Nem érdemes most ezért kiutazni.
2020. szept. 4. 09:44
5/13 anonim válasza:
Ki tudsz menni, de flixbusz pl most felfuggesztette itt a jaratait, vonat szerintem van, na meg ugye auto..
2020. szept. 4. 11:38
6/13 anonim válasza:
Csak befelé vannak zárva a határok külföldiek részére (sok kivétellel) de kifelé ki tudsz menni, haza is tudsz jönni, csak kérdés, megéri-e?
Hazajövetel után 2 hét karantén vagy 2 negatív teszt, melynek ára összesen kb. 60-70 ezer ft körül van.
Szóval elég drága szülinap lenne... :-)
2020. szept. 4. 12:31
7/13 anonim válasza:
"Óriáskerék Pesten is van, Siófokon, Győrben sok helyen."
Mondjuk Bécs nem látszik a siófoki óriáskerékről az biztos, de attól tartok, hogy a többiről sem.
2020. szept. 5. 13:09
8/13 anonim válasza:
7-es: :D :D
Ott a pont!! :-)
2020. szept. 5. 13:23
9/13 anonim válasza:
Halasszad el az utazást, az a legegyszerübb.
Itt állandó változások vannak, idönként követhetetlen is.
Nem kell a baj elébe menni.
Utazz majd máskor, amikor lehet.
2020. szept. 5. 14:03
10/13 anonim válasza:
Igen, de hazafelé választhatsz hogy 2 hét karantén vagy 2 negatív teszt. Én kihasználtam az utolsó napot, hétfőn mentem ki Ausztriába. Pont amikor elindultam, hallottam a rádióban hogy a hegyeshalmi határátkelőnél 2 km-es a kamionsor a kilépő oldalon. Ekkor úgy döntöttem hogy nézek egy másik útvonalat és elkerültem Andau felé egy kicsi határátkelőhöz. A határnál 2 év után először elkérték a jogsimat, mert nem hitték el hogy van (22 éves vagyok, de sokkal fiatalabbnak nézek ki). Sikerült elintéznem amit akartam és haza is értem még éjfél előtt :D Tudom, ez már annyira nem tartozik a kérdéshez, csak el akartam mesélni :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!