17 évesen elmehetek egyedül "hátizsákos túrára"? (backpacking) Tudok szállást foglalni (hostel), illetve nem lehetek miatta "megállítva" a hatóságok által? Illetve ha a szüleim írnak egy beleegyezést, nyilatkozatot az segíthet? Vagy várjak 1 évet?
Egészen "kis" korom óta el akarok menni egy ilyen "cél nélküli" utazásra, mindig is nagyon vágytam arra a szabadságérzésre amit ezen utazások nyújthatnak. Így úgy határoztam, hogy jómagam is ki akarom próbálni. Ebben nagy szerepet vállal a jelenlegi helyzetem is (magányosnak érzem magam, nincsenek barátaim se ismerőseim, önbizalmam egy fikarcnyi sincs és meg is akarom ismerni magam, fejlődni akarok viszont ha mindent a "seggem alá tolnak" a szüleim akkor kétlem, hogy fejlődni tudnék. Nem mellesleg nyelvtanulás és kommunikáció fejlesztése miatt is hasznos lenne.)
Csehországot néztem ki, mivel megy Prágába közvetlen vonat Győrből. Prágában eltölteném az utazás napját és másnapot majd továbbállnék valamerre. Körülbelül 5-8 napot szeretnék így eltölteni Csehországban, meg talán hazafelé megállnék 1 napra Pozsonyban. Ezek mind olyan közeli helyek ahova el merek menni. Utazó társ nélkül terveztem elindulni, és ott valakivel összecsapódni 1-2 napra, de ez nem tudom mennyire reális ötlet. Gondolkodtam abban is, hogy stoppolok és couchsurfing-elek is, nagyon ki akarom próbálni ezeket is. Köszönöm bárkinek aki végigolvasta ezt, nagyon remélem hogy tudtok segíteni nekem.
ui.: Elnézést a fogalmazási hibákért és a kaotikus szöveg miatt.
Szerintem akkor inkább egy szomszédosba menj
Nekem továbbra is az a véleményem tapaszt utazóként,hogy a full kezdőknek Ausztria a legjobb
Nincsenek durva részek,mindenhol elérhető a mobil,angol és német jól megy a lakosságnak,fejlett és egyszerű az utazás stb
Kérdező, az álmodat ne add fel, de várj még 1 évet:
- szállást fiatalkorúnak nem adnak ki, hacsak nem ifjúsági szálló (ha a szülei előre foglalnak, az nem az a szabadságérzet, mint amire a kérdező vágyik)
- de, igen, meg lehetsz állítva a hatóságok által, bárhol, bármikor, főleg, most, a koronavírus mizéria idején.
- stoppolásnál ugyanez a probléma: nem biztos, hogy most fel fognak venni (lehet, máskor sem), mert ki akarja megkockáztatni, hogy egy vadidegentől esetleg elkapja a vírust?
Jövő nyáron ugyanezt meg tudod valósítani, mindenféle félelem és aggodalom nélkül, hiszen akkor már nagykorú leszel!
2
Csehországot ne hasonlítsuk már össze Ausztriával :D
Mondom ezt szlovákiaiként
Csehország kb olyan mint Szlovákia,Ausztria meg a világ egyik legszuperebb állama
Az idegen nyelvtudásuk kb olyan mint katasztrofális mint a magyaroknak,a közlekedés hát...el lehet jutni A-ból B-be,árra kb Szlovákia,Magyaro.szint
Oké,hogy most Szlovákiát meg Csehország kell isteníteni a V4 politika miatt de ne hasonlítsuk már egy Ausztriához :D
Egyetértek ezekkel
Bár én elsőre Horvátországot ajánlom vagy valamelyik környező országot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!