Horvátországban a buszmegállók miért nincsenek kitáblázva? Honnan tudják mikor jönnek buszok?
Ez a jó mediterrán életérzés :D
Majd valamikor jön
Agyhalál ott a tömegközlekedés, bár ezzel együtt, ha rászánod az időt és inkább buszállomások között utazol, ahol van esélyed értelmes információt kapni, akkor egész jó élmény tud lenni, mivel a bizonytalanabb közlekedés miatt eleve kénytelen vagy többet beszélgetni a helyi emberekkel, akik tök barátságosak.
Nekem az jött be, hogy különböző szolgáltatók és buszállomások oldalairól kitúrtam valamilyen menetrendet, majd a helyszínen is igyekeztem infókat szerezni. Kerültem az útszéli “megállókat”, ahol minden infra nélkül kellene ácsorogni órákat.
Az ottani lakásommal szemben pont van a parton egy buszmegálló.
A helyieket is látom, hogy sokszor órákat ácsorognak, mire megjön egy-egy busz.
A legtöbb mediterrán részen hasonlóan élnek.
Saját élményem, hogy volt, hogy a sofőr leugrott az egyik megállóban egy kávéra, máskor egy másik meg egy fagylaltra.
...és senki sem zúgolódott ezalatt a buszon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!