Az olaszoknál tényleg nagyon erős a család összetartás, a különböző generációk között is? Család centrikusabb nép?
Dél-Európára erősen rányomta a képét a mór hatás. Igaz sok évszázad eltelt, de külső megjelenésükben, temperamentumukban mit sem változtak. Igaz, nem muzulmánok, de erősen vallásos keresztények, bőrök kicsit sötétebb tónusú, hangosak, nagyon gesztikulálnak stb.
A család mindennél fontosabb, de a legfontosabb a családfenetartó férj. Ő valóban ura a feleségének, sok ellentmondás nem lehet. Rendszerint nem is ülhetnek egy asztalhoz a családfővel. Még a 80 éves dédmama is csak akkor ehet, ha a huszonéves fiú unokája is már jól lakott. A rangsorban a fiúgyermek a következő, és csak utána következik a leánygyermek és a többi nő.
Nagyon tudnak sírni, nagyon tudnak nevetni. Több generáció együtt el, rendszeresen járnak templomba. Otthon is van egy jelképes ki mini oltár.
A nagy városokban már kevésbé jellemzőek a fentiek, és észak felé haladva is már inkább a mini világunkra hasonlít a családi élet. Kevésbé erős bennük az érzelem, és nem jellemző a több generáció együttélése sem.
Bár én spanyolról tudok nyilatkozni(éltünk ott egy kicsit) de gondolom olaszoknál is hasonló
Városokban általában egész Európában hasonló mentalitású életet élnek viszont vidéken elég erősek még mindig a tradíciók
Mondjuk én vidék alatt azt értem,hogy a falu ahol éltünk az egy Tavernas sivatag melletti kis ranch volt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!